Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Ще търся консенсус и устойчиво парламентарно мнозинство

Политика

Дариткова: Ще търся консенсус и устойчиво парламентарно мнозинство

Дариткова: Ще търся консенсус и устойчиво парламентарно мнозинство - Tribune.bg
Снимка:

Имам добрия пример на досегашния председател на групата, посочи тя

След като министър-председателят Бойко Борисов обяви, че Даниела Дариткова сменя Цветан Цветанов като председател на парламентарната група на ГЕРБ, тя се ангажира да работи за консенсус и устойчиво парламентарно мнозинство.

„В тази кризисна ситуация смятам, че това е предложение, натоварено с много отговорности. Приемам го от една страна със съзнание за оценката, а от друга страна – като предизвикателство, защото никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група“, коментира Даниела Дариткова.

„Вярвам, че търсенето на едно поведение без агресия, ще даде друг облик и на парламента. Изключително важно е да покажем това, като модел на поведение на цялото общество. За съжаление агресията напоследък в различни аспекти взема превес. Това е моята амбиция“, уточни тя.

ГЕРБ ще осигурява кворум в парламента с диалог.

„Имам добрия пример на досегашния председател на групата. Предстои да бъде обсъдено и кой ще оглави парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност. С опозицията надявам се да работим в търсене на устойчивите решения в интерес на българските граждани. Разчитам тя да бъде добър коректив“, очаква Дариткова.

Според нея поведението на парламентарната група на ГЕРБ се определя от поведението на политическата сила, която представлява и отговорностите, които са поети пред българските граждани.

„В този смисъл ние няма да променим своето поведение, защото ще бъдем последователни и ще изпълняваме програмата, за която сме информирали гражданите, че ще реализираме в мандата. Разчитам на подкрепата от парламентарната група и трябва да се боря за тази подкрепа ежедневно“, заяви Дариткова.

Автор: Моника Гаджанова

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати