Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Това е целенасочено организирана провокация, сестрите не пожелаха да говорят с никой от комисията

Политика

Дариткова: Това е целенасочено организирана провокация, сестрите не пожелаха да говорят с никой от комисията

Дариткова: Това е целенасочено организирана провокация, сестрите не пожелаха да говорят с никой от комисията - Tribune.bg
Снимка:

Провокациите, които се случват са неприемливи, смятат и от ВМРО

„Това е целенасочено организирана провокация, защото сестрите наистина не пожелаха да говорят с никой от комисията. Медицинските сестри останаха в залата на Партийния дом без всякакви правила“, подчерта пред медиите в кулоарите на парламента председателката на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, тъй като протестиращите медицински сестри обявиха гражданско неподчинение и акцията им продължава и днес.  

Петте протестиращи здравни работници се барикадираха вчера в стаята, където заседаваше здравната комисия.

„Вчера се проведе редовно заседание. Сътрудниците на комисията са допуснали представители на медицинските сестри, както сме ги допускали много пъти, въпреки че те не представляват легитимна организация“, разясни ситуацията д-р Дариткова.

По думите ѝ заседанието е започнало в 15,30 ч., а сестрите влизат в 16 ч. По време на протичащото заседание сестрите се насочват в далечния ъгъл и не влизат в комуникация с комисията, а с журналистите. Заради суматохата заседанието приключва.

„Техните действия станаха най-активни, когато можеха да ги покажат по телевизията, а една от видните политически деятелки, в чийто инициативен комитет бяха сестрите, се появи пред Партийния дом“, уточни д-р Дариткова.  

За нея стои и въпросът дали отговорният от НСО смята действията им за адекватни, защото е „много рисково да оставят една жена в нестабилно психологическо състояние на прозореца и двама от НСО да не могат да се справят със ситуацията“, допълни председателката на ПГ на ГЕРБ.

„Ситуацията е много неприятна. Трябва да се търси диалог, но не трябва да се толерират действия, които нарушават закона“, категорична е д-р Даниела Дариткова.

Провокациите, които се случват са неприемливи, смятат и от ВМРО.

Заместник-председателката на парламента и народен представител от ДПС, д-р Нигяр Джафер заяви, че от Движението категорично подкрепят исканията на медицинските сестри и другите здравни специалисти за по-добро заплащане. Тя определи случващото се като „отчаяни мерки на отчаяни хора да привлекат вниманието към своите проблеми“ и призова за диалог.

„Призоваваме за разговори, но и за чуваемост, защото до този момент не сме свидетели за резултати от тези разговори. Смятаме, че „Бърн аут“ синдрома сред медицинските специалисти дава вече резултати“, подчерта д-р Джафер.

„Все пак това е обществена сграда и не мисля, че това е формата и начинът на протеста. Така със сигурност създаваш напрежение, което не е опит за решаване на проблемите. Те са наясно, че министърът на здравеопазването е извън страната, така че не разбирам какво правят през цялата нощ там, чакайки го“, коментира Александър Сиди от ВМРО.

Той призова сестрите да престанат да правят такива ПР акции, с които се нагнетява напрежение, а не се решават проблемите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети