Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Държавата ще подпомага фирмите за три месеца

Политика

Държавата ще подпомага фирмите за три месеца

Държавата ще подпомага фирмите за три месеца - Tribune.bg
Снимка:

Държавата ще подпомага фирмите за период от три месеца, за да задържат персонала си.

„Юридически лица, изправени пред избора да съкратят или да задържат при себе си персонала за 3 месеца ще могат да получат финансова помощ и така да плащат 60% от възнагражденията на служителите следващите 3 месеца“, обясни финансовият министър Владислав Горанов.

Той посочи и че никой не може да каже колко време ще продължи кризата и затова мерките са за следващите няколко месеца. Горанов припомни и че взетите мерки не касаят цялата стопанска дейност.

Министърът на икономиката Емил Караниколов също посочи, че мерките са краткосрочни и призова в този момент популизмът да се избягва.

„Много лесно в момента в публичното пространство се хвърлят едни мерки, които като популизъм звучат изключително добре за всеки един гражданин. Да не си плаща сметките вероятно е много хубаво, но искам да ви помоля за следното разбиране, ако вие една година не си плащате сметките, след това ще ви излезе двойно по-скъпо. Повярвайте няма как да издържи бюджетът. Основният ни приоритет е здравето. Вероятно следствие на тези дейности основен приоритет ще ни бъде да запазим социалната сигурност на населението“, каза той.

Министърът на туризма Николина Ангелкова призова към отговорност бранша, тъй като именно в туризма се работи с хора.

„Здравето е на първо място. Вярвам, че с обединени усилия в тази изключително тежка ситуация ще намерим сили да продължим напред колкото и да е трудно“, посочи тя.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети