Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ гласят голям партиен спонсор за кмет на София?

Политика

ДБ гласят голям партиен спонсор за кмет на София?

ДБ гласят голям партиен спонсор за кмет на София? - Tribune.bg
Снимка:

Жоро Илиев сам пуска сигнал срещу себе си, засега става депутат, твърдят запознати

Кметът на столичния район „Слатина“ Георги Илиев спира да изпълнява временно функциите си. Причината – сигнал в Общинската избирателна комисия, че притежава дялове в търговско дружество. В профила си във Фейсбук Георги Илиев пише, че е всеизвестен факт, че от години не се занимава с търговска дейност – не бил нито управител, нито член на контролиращ орган. Според правилата обаче той трябва да се заличи в 30-дневен срок от всякакво участие във фирми. Затова е силно съмнително защо слатинският кмет просто не го е сторил – както правят масово градоначалниците, за да не се вкарват в излишни процедури с ОИК.

Според източници на Tribune.bg Илиев умишлено е имал оставена подобна вратичка, за да може в избран момент лесно да се изтегли от позицията на районен кмет, в случай че амбициите на него и ДБ нараснат. Задаващите се нови парламентарни избори се оказали подходящ момент кметът да стане част от Народното събрание. Според запознати Илиев сам е пуснал сигнала срещу себе си или поне това се е случило с негово знание и одобрение.

Ако бъде отстранен от поста, Илиев ще може да се измъкне от ангажимента, поет към слатинчани, удобно представяйки се като жертва на полит репресия. В профила му във Фейсбук вече тече кампания по сравняването му с арестуваната с рекорден подкуп Десислава Иванчева, която според негови привърженици е набедена след опълчване срещу ГЕРБ. „Страховете“, че някой ще подхвърли и на Илиев кашон с пари на задната седалка, той вече успокои – със снимка, че там е заето от децата му.

Илиев, който е редовен дарител на партията на Христо Иванов от учредяването ѝ насам, почти сигурно ще бъде кандидатът за кмет на София на следващите местни избори.

Даренията на Илиев към ДБДаренията на Илиев към ДБ


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати