Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ и ПП преследват голяма цел – да са първа политическа сила

Политика

ДБ и ПП преследват голяма цел – да са първа политическа сила

ДБ и ПП преследват голяма цел – да са първа политическа сила - Tribune.bg
Снимка:

Според Ивайло Мирчев НДСВ е зомби

„С „Продължаваме Промяната“ преследваме голяма цел - да сме първа политическа сила и да получим първия мандат. След това ГЕРБ трудно ще обясни защо не биха ни подкрепили. Не измерваме целта си в гласове, а в петте приоритета и с ясното съзнание, че няма да имаме 121 депутата“, заяви Ивайло Мирчев от ДБ пред Нова телевизия.

По думите му коалицията им няма да се напълни с „кухи брандове“.

„НДСВ има по-друга роля на тези избори - да отнеме гласове от политическите сили. В момента, в който бъде вкаран отровен двойник или партия, която може да откъсне половин или един процент, това може да се окаже липсващата нишка в НС. С такава цел възкръсват зомбита“, смята той.

Според Мирчев главният прокурор Иван Гешев не е присъствал на молитвената закуска в САЩ. По думите му Американското правителство нямало нищо общо с поканата, въпреки че тя бе изпратена от няколко конгресмена.  

Относно поскъпването на „Гражданска отговорност“ той обясни, че групите извън ДБ и ПП не са присъствали в Икономическа полиция, а целта е да се обслужват интересите на конкретна застрахователна група.

„Лобито на определена група е изключително силно, 5 партии работят против интереса на България. На 13 февруари има среща на Еврогрупата, на която ще присъства министърът на финансите на България. Тя трябва да седне и да обясни напредъка ни по ИЕРЕМ 2. Има точка, която не можем да променим, според нея излизаме от Маастрихтските критерии - инфлацията. Ако само тя е проблем, може да преговаряме с ЕК да влезем в еврозоната, щом всички други критерии са покрити. Един от тях е да променим Кодекса за застраховане. В момента плащаме презастраховане, така че ГО по-скоро ще спадне", прогнозира той.

Според него ако коалицията на ДБ и ПП не получи достатъчно подкрепа, а ГЕРБ, БСП и ДПС го постигнат, значи това иска обществото.

„Нашата работа е да не допуснем точно този сценарий. Нямаме илюзии, че ще има стабилно 4-годишно правителство, но трябва да направим този преход. Няма нищо по-хубаво от това да си в опозиция, но нашата цел е да сме първа политическа сила. Сигурно е, че ще имаме обща парламентарна група с ПП. Коалиционното ни споразумение запазва идеологическите различия. Обединяваме се не, за да станем по-леви или ПП по-десни, а около петте приоритета", заяви депутатът. И допълни, че ако някой е правил далавери с оръжия, трябва да влезе в съда.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети