Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ искат оставката на преминалия към „Възраждане” Борислав Иванов заради хулигански прояви

Политика

ДБ искат оставката на преминалия към „Възраждане” Борислав Иванов заради хулигански прояви

ДБ искат оставката на преминалия към Възраждане Борислав Иванов заради хулигански прояви - Tribune.bg

 „Демократична България настоява за оставката на общински съветник в СОС от групата на „Патриоти за София“ заради хулигански прояви в сградата на Столична община”. Това се посочва в позиция на ДБ.

Те заявяват, че тази сутрин заместник-председателят на Столичен общински съвет и председател на комисията по Обществен ред и сигурност Борислав Иванов е извършил действия, които са в пълно противоречие с отговорността му като общински съветник и част от ръководството на СОС и Столична община.

„Ние, съветниците от групата на Демократична България, настояваме за незабавното му отстраняване от заеманите от него ръководни постове и призоваваме всички политически групи да се противопоставят на тази недопустима хулиганска проява. Приканваме самия Борислав Иванов да си подаде оставката като общински съветник, тъй като извършеното от него е позор за общинския съвет и е в разрез с мандата даден му от софиянци, като техен представител в Столична община. Извършеното от него - влизане като маскиран престъпник, нахлуване в кабинета на кмета, нелегално проникване в компютрите на Столична община, сваляне на знамето на Украйна от фасадата на сградата, поставено там с решение на СОС, е толкова абсурдно, че предизвиква съмнения за неговото психично състояние и възможност да изпълнява задълженията си, за които е избран” посочват от партията.

По думите им това е и пореден пример по какъв начин партия “Възраждане” разбира участието си в политическия и обществен живот на София и България.

„А именно - да генерира постоянни скандали, които в конкретния случай излизат не само извън рамките на добрия тон, а представляват саботаж на устоите на местното самоуправление. И за да бъде още по-абсурдна ситуацията, имаме случай, когато председател на комисията по Обществен ред и сигурност извършва хулигански прояви в сградата на Столична община.

Групата на Демократична България още днес ще внесе официално искане за отстраняването на Борислав Иванов от постовете на заместник-председател на Общинския съвет, Председател на комисията по Обществен ред и сигурност и Заместник председател на комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика, както и сигнал до МВР и Прокуратурата за извършените от него противоправни действия в сградата на Столична Община.

Ние се обръщаме към “Патриоти за София” да приемат решение за отстраняването му от тяхната политическа група.

Ние, ДБ, призоваваме групата на ГЕРБ да преосмисли дали софиянци са им дали доверие да управляват столицата в коалиция с политици, които нямат елементарно уважение към правовия ред и които с цел евтино трупане на популярност са готови да рушат основите на цивилизованото общество и държава”, са казва още в позицията на „Демократична България”.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ДБ, избори 2022
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети