Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ издигнаха варненец в София, но нямат кой да е кандидат-кмет във Варна?

Политика

ДБ издигнаха варненец в София, но нямат кой да е кандидат-кмет във Варна?

ДБ издигнаха варненец в София, но нямат кой да е кандидат-кмет във Варна? - Tribune.bg
Снимка:

Патова ситуация за „Демократична България“ в област Варна. Местните организации изглежда нямат желаещ да влезе в кметската надпревара на 27 октомври.

Според в. „Сега“ два възможни пътя стоят пред структурите – или подкрепят някой независим кандидат, или застават зад чужда номинация – Йоан Каратерзиян, издигнат от „Зелено движение“. Той е специалист в областта на геодезията и кадастъра.

Ситуацията е парадоксална, тъй като всъщност десните имат варненец кандидат-кмет. Той обаче беше издигнат не за градоначалник на морската столица, а на столицата София. Това е роденият във Варна председател на Съюза на архитектите в България Борислав Игнатов.

Според досегашните заявки, „Демократична България“ може би счита за загубена битката в много от по-големите градове и е на път изобщо да не издигне кандидати. Въпреки че крайният срок за предлагане на имена изтича, а до старта на кампанията остава само седмица, партията има едва няколко номинирани в по-големи населени места.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Петър Много неопитна политическа организация са ДБ, със слаби или липсващи структури в страната. При едни нормални избори се вижда, че не са нищо повече от едни олигархични слуги.
20.09.2019 18:38 / Отговор
Нено Цялата им работа на ДБ е сбъркана от ден едно…
20.09.2019 19:06 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати