Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ при Радев: Всички играят на лагери, важно е да се състави кабинет с първия мандат

Политика

ДБ при Радев: Всички играят на лагери, важно е да се състави кабинет с първия мандат

ДБ при Радев: Всички играят на лагери, важно е да се състави кабинет с първия мандат - Tribune.bg

Българите в тревогите си  от неизвестността очакват политиците да вземат адевкатвини решения. За нас е важно да работим така, че България да не остава в периферията   на ЕС, а това изисква адекватна външна политика, която да е подкрепена и в страната. Това заяви  Румен Радев по време на консултациите с „Демократична България”.  

Президентът поздрави Христо Иванов за последователните  усилия в поддържането на темата за съдебната реформа, която по думите на Радев е  изпаднала от приоритетите  на правителство.

„Вярвам, че вие ще продължите с тези усилия и в рамките на това Народно събрание. Много е важно да се намери балансът за съставяне на нов кабинет, а тези дни предстои и много работа: да се приема бюджетът, както и други важни теми”, заяви Радев.

По думите му голямата е тема е дали има възможност да се сформира ново парламентарно мнозинство.

„Вие очертахте кризите, в които се намираме и ние считаме, че Конституцията предвижда тези консултации като антикризисна мярка. Мисля, че след толкова предсрочни избори е ясно, че те не могат да бъдат панацея. За  нас кризата има още един аспект  и това е кризата на политическата класа. Оказа се, че не може да се води диалог и затова смятаме, че тези консултации са важни, за да се възстанови диалогът. От наша гледна точка е важно да се направи опит с първия мандат, защото той е продължава да е най-натоварен с очакването, колкото и това да е трудно. Продължавам да съм скептичен , че нови избори ще решат проблемите. Политическата класа не може да си говори, за да избегне различията”, заяви Христо Иванов.

Христо Иванов подчерта, че „Демократична България” винаги са били диалогични и се стремят да не поставят червени линии.

„Довечера ще се  видим с Продължаваме промяната и ще разберем, каква е тяхната визия за това правителство. Има прозорец  до местните избори, в който е важно да бъде осигурено управление на държавата. Следващия парламент не изглажда да бъде по-добър, така че ще обсъдим възможните политически формули с мандатоносителя”, допълни Иванов. Той не изключи варианта за общо явяване на избори с ПП.

„Обществото е крайно разделено на окопи и лагери и който се заеме с търсене на консенсус  ще е много смел човек. Някой трябва да се нагърби с това бреме да се търси съгласие, доколкото е възможно”, допълни Владислав Панев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети