Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ в паника от евентуален проект на Василев и Петков

Политика

ДБ в паника от евентуален проект на Василев и Петков

Плевен отново е ябълката на раздора в коалицията им с ДСБ

На серия от срещи с актива Ивайло Мирчев, дясна ръка на Христо Иванов, призовал да не се правят преференциални кампании за кандидати извън приоритетните за ръководството на партията, съобщава „glasove.com“. Заради опитите на някого да стане депутат, казал той, сега "Да, България! нямат мнозинство в парламентарната група и решенията висят на гласа на Найден Зеленогорски.

Из кулоарите на парламента се чува, че Плевен отново се очертава да бъде ябълката на раздора между "Да, България" и ДСБ. След като на последните избори хората на Христо Иванов едностранно блокираха номинацията на Стоил Яков, единодушно одобрена от националното ръководство на ДСБ и практически наложиха Найден Зеленогорски, сега те изглеждат недоволни и от него.

Говори се, че бившият плевенски кмет не съгласува действията си ръководството на парламентарната група, което изобщо не се нрави на Иво Мирчев, известен с агресивното си поведение. Явно от партията на Иванов вече съжаляват, че ДБ в Плевен не се представлява от Яков, познат в десебарските среди като човек, склонен на разговори и разумни компромиси. Загадка остава дали застоялия се на поста си лидер на ДСБ, Атанас Атанасов, е готов да развали отношенията си със Зеленогорски и неговата група в Плевен. И дали ще има решителността и волята да представи силни кандидати на предстоящите избори, които с идващият нов проект на министрите, се очертават доста трудни за "Демократична България".  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още