Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев: 10 млн. лева на ден от горивата отиват в нечии офшорки, плащат ги всички българи

Политика

Делян Добрев: 10 млн. лева на ден от горивата отиват в нечии офшорки, плащат ги всички българи

„Всеки ден ограбват хората с 10 милиона лева, пълнят си офшорките и няма временна комисия. Като викате корупция и статукво се огледайте в себе си. За последните шест месеца това са близо 2 милиарда лева“, заяви от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в декларация от групата. Повод за неговото изказване е огромната разлика в доставната цена на нефт у нас, който се обработва в базите на „Лукойл“ и цените по бензиностанциите.

Добрев показа и графики, които сочат, че цената нашия нефт е 78 долара за барел, тази на сорт „Орал“ няма разлика и запита как така последните шест месеца цените на бензиностанциите са скочили с 36%.

„Ако е същата цената защо е тази голяма разлика?!Акциза и ДДС са същите, а горивото нараства с 1 лев на литър. Май месец е разтоварен евтин руски нефт, но го плащаме като скъп „Брент“. На година консумираме 3.5 млрд литра, по 1 лев това са 3.5 млрд. лева. На ден се зареждат близо 10 млн. литра гориво или 10 милиона лева на ден, които плащаме да се купува евтин руски нефт на цената на скъпия „Брент“. Значи тази разлика някой я прибира. Няма да казвам според мен в кои офшорни сметки отиват тези пари“, обяви депутатът от ГЕРБ.

Той припомни, че още миналата седмица от ГЕРБ са предложили да има временна комисия, която да разгледа този проблем и графиките, които той показа. Точката обаче не е включена в програмата на Народното събрание за тази седмица, въпреки обещанията на ДБ, които също си приписваха темата.

Добрев отчете, че докато на ден 10 милиона лева потъват от горивата, в парламента се купуват и продават депутати.   

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати