Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев: „Булгаргаз“ е купувал газ от посредник на „Газпром“

Политика

Делян Добрев: „Булгаргаз“ е купувал газ от посредник на „Газпром“

Делян Добрев: Булгаргаз е купувал газ от посредник на Газпром - Tribune.bg
Снимка:

По думите му ръководството на БСП е разпоредило на членовете да отменят отпуските си, защото НС ще заседава до 15 август

Вчера разбрах, че „Булгаргаз“ е купувал газ от „Винтерсхал“ - посредник на „Газпром“. Това коментира пред Нова нюз депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш енергиен министър Делян Добрев.

„ПП продължават да купуват руски петрол въпреки че твърдят, че не искат руски газ. Всички газови договори работят така че трябва да платим всичко по договора, нищо, че не сме получили количествата“, сподели Добрев.

По думите му е чул слух от БСП, че ръководството им е разпоредило да отменят отпуските си, защото Народното събрание ще се разпусне след 15 август.

„БСП може би планират умишлено да забавят мандата с цел да си изберат по-подходяща дата за избори през октомври“, коментира той.

Според Добрев в идните дни НС няма да разисква най-важните теми.

„Ние сме в залата и участваме в разискванията и гласуванията, но няма да съдействаме да има кворум. Забавянето на Плана за възстановяване беше заради вкарване на два лобистки проекта - за батерии и геотермална енергия. От тези неща българската енергетика няма нужда, но се направи, за да се вземат комисиони“, смята той. Добрев допълни, че ГЕРБ е оставила План за възстановяване, готов на 99%.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати