Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев към ДБ: Защо скачате срещу Радев, а не ме подкрепихте?

Политика

Делян Добрев към ДБ: Защо скачате срещу Радев, а не ме подкрепихте?

Делян Добрев към ДБ: Защо скачате срещу Радев, а не ме подкрепихте? - Tribune.bg
Снимка:

Не трябва ли да скачате срещу Асен Василев, който изнудва ЕК за тази дерогация, която се оказва, че защитава и „Росенец“

„Виждам, че цялата „Демократична България“ (ДБ), начело с уважавани от мен колеги са скочили яростно срещу Радев и не мога да се стърпя да не ги попитам защо срещу Радев?“. Това написа във Фейсбук председателят на енергийната комисия и един от вносителите на предложението за прекратяване на концесията Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Днес държавният глава сезира Конституционния съд (КС) за прекратяването на концесията на пристанищния терминал „Росенец“.

Радев сезира Конституционния съд заради прекратяването на концесията на Росенец

В тази връзка Добрев посочва, че се е запознал внимателно с мотивите на президента, с които изпраща закона в КС.

„Според юристите на президентството, дерогацията на Асен Василев важи и за член 5к, който се отнася до заварените договори за обществени поръчки или за концесии.

Да Ви припомня, това е онази дерогация, за която Асен Василев заплаши и шантажира ЕК, че ще бойкотира всички санкции срещу Русия, ако не я получим. Получихме я. Резултатът от нея бяха прескъпи горива през цялото управление на ПП и МИЛИАРДИ свръхпечалби за режима на ПУТИН. С две думи - от тази дерогация спечели само Путин на гърба на бедния български шофьор“, пише още Добрев. 

„Не трябва ли да скачате срещу Асен Василев, който изнуди ЕК за тази дерогация, която се оказва, че защитава и Росенец? А Вие участвахте ли в това изнудване от самото начало? Асен Василев твърди, че има решение на МС за искане на дерогация. Вие имахте министри в този МС, подкрепихте ли това решение? Част ли сте от омертата за милиардите към Путин от руския петрол? Защо не ме подкрепихте, когато предложих със закона за бюджета да отнемем дерогацията?“, пита Делян Добрев и уточнава, че това не се отнася за ПП – „Те са ми ясни. Бранят със зъби и нокти милиардните руските интереси в петрола. Срещу какви месечни суми даже не ме интересува“, заявява депутатът от ГЕРБ.  Той припомня, че преди няколко седмици парламентът е приел закон за прекратяване на концесията Росенец.

„Аз съм един от вносителите и смятам, че това е не само наше задължение, базирано на Регламент на ЕК с пряко приложение в България, но и морален акт от наша страна“, заключава Добрев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати