Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев сезира Конституционния съд заради прекратяването на концесията на „Росенец“

Политика

Радев сезира Конституционния съд заради прекратяването на концесията на „Росенец“

Радев сезира Конституционния съд заради прекратяването на концесията на Росенец - Tribune.bg
Снимка:

Цената за прибързаните и необмислени решения се плаща винаги от джобовете на гражданите, заявява президентът

Президентът сезира Конституционния съд за прибързаното прекратяване на концесията на терминал „Росенец“, се казва в съобщение от прессекретариата на държавния глава.

Решенията в областта на енергетиката винаги трябва да почиват върху необходимостта от надеждност и непрекъсваемост на доставките на суровини и на гарантирането на достъпни цени за гражданите и индустрията. Цената за прибързаните и необмислени решения се плаща винаги от джобовете на принудените да понасят последствията им.

Начинът на скорострелното приемане на законови изменения, с които се прекратява концесията на пристанищния терминал „Росенец“, не само противоречи на основополагащия за Конституцията ни принцип на правова държава, но е и пример за безотговорно отношение към държавата и гражданите. При възприемането на този радикален подход не са съобразени нито интересите на потребителите и рисковете за повишаване на цените на горива и стоки, нито потенциалните заплахи за хиляди заети в нефтохимическия комбинат, нито възможните съдебни искове срещу България.

Конституционните пороци на този закон и сериозните рискове, пред които той изправя българските граждани, са достатъчни основания за президента Радев да сезира Конституционния съд с искане за установяване на противоконституционност на законовите изменения.

Пълните мотиви може да прочетете ТУК


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети