Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев: Този бюджет няма политика по отношение на цените

Политика

Делян Добрев: Този бюджет няма политика по отношение на цените

Делян Добрев: Този бюджет няма политика по отношение на цените - Tribune.bg
Снимка:

Този бюджет няма политика по отношение на цените, коментира депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев по повод актуализацията на бюджета от правителството. Той даде пример, че е по-добре без тези 25 стотинки компенсация на литър, но горивата да са под 3 лева.

"Този бюджет гарантира, че цените ще продължат да се покачват. Този бюджет увеличава прогнозата си за инфлация за тази година, както увеличава и дълга. Липсват компенсации за бизнеса. Той ще трябва отново всеки месец да ходи да се моли на правителството за компенсации за тока и газа. Тези компенсации биха удържали инфлацията - това го няма в бюджета. Кризата е свързана с цените”, категоричен е депутатът. Добрев подчерта, че отстъпката от 25 ст. за горивата липсва в държавния бюджет.

„Това щяло да бъде през промени в Закона за енергетиката. Тоест, все още не е сигурно дали ще стане”, посочи бившият енергиен министър. Той уточни, че цените на бензиностанциите са се повишили след обявяването на мярката от правителството.

„Ще се дава на калпак, което е несправедливо. Несправедливо е този, който кара кола за половин милион, и този, който кара такава за 5 000 лв. - и двамата да получат по 25 ст. Не се прави така социална политика”, изтъкна Добрев. Според него правителството не прави промяна.

„Продължаваме да настъпваме мотиката, защото някой мисли, че знае по-добре от останалите”, коментира Добрев намерението на управляващите да върнат двете тарифи за тока. Той припомни, че това е изпробвано през 2005 г. Мярката, обаче, криела риск от създаването на много отделни партиди. Депутатът посочи, че от ГЕРБ биха дали ваучер за горивата на хората с ниски доходи. Биха заложили ясно и компенсации за бизнеса до края на годината.

„Третото най-важното е да се борим с инфлацията. Мисля, че ще го направим по-добре от този кабинет. Най-малкото трябва да се изследва защо горивата са 3,50 лв., при по-евтин петрол от 2012 г.”, отбеляза Добрев. 

 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети