Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев: Премиерът с кухо самочувствие, а държавата се тресе от проблеми

Политика

Делян Добрев: Премиерът с кухо самочувствие, а държавата се тресе от проблеми

Делян Добрев: Премиерът с кухо самочувствие, а държавата се тресе от проблеми - Tribune.bg
Снимка:

„Това кухо самочувствие на премиера не ви ли идва малко в повече. Държавата се тресе от най-различни проблеми, а управляващите си мислят, че управляват все едно няма начин тя да бъде управлявана по-добре“, заяви членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Делян Добрев пред БТВ.

„Тези проблеми стартираха още май месец миналата година, когато господин Кирил Петков беше министър на икономиката и най-големите проблеми от тогава до сега са в сферата на икономиката, защото още юни месец миналата година цената на тока се увеличи двойно. А ние слушаме непрекъснато: „Виновни са ГЕРБ, виновно е международното положение, виновна е войната“. Войната е отсега, а проблемите са от май месец миналата година, когато и Кирил Петков и Асен Василев бяха министри още тогава“, каза Добрев.

„Всички работодателски организации, дано не ми се разсърдят, но те подкрепят правителството. Те не бива да влизат в конфликт с властта, защото тя ще спре да ги приема. Ако не беше тази среща вчера, на която да отидат и да се изреват компенсациите щяха да свършат в края на този месец. То не че сега някаква работа вършат тези компенсации, но всички тези проблеми не започнаха преди 100 дни“, смята Добрев.

Според него „във всички действия на правителството прозират корупционни интереси“. По думите му от Плана за възстановяване са извадени много проекти и „в него няма газ“, а „освен батерии друго не се вижда“.

„Такива решения с батерии се ползват в много малко страни като в Австралия за решаването на специфични проблеми с електрическата мрежа, тъй като са прекалено скъпи“, каза Добрев.

Добрев попита министъра на финансите Асен Василев дали представител на конкретна фирма е участвала в преговорите в Министерство на финансите и тя е настоявала да се сложат батерии в Плана за възстановяване.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати