Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев: Превърнахте вота на недоверие в рекламна кампания на министрите

Политика

Делян Добрев: Превърнахте вота на недоверие в рекламна кампания на министрите

Делян Добрев: Превърнахте вота на недоверие в рекламна кампания на министрите - Tribune.bg
Снимка:

Можехме да разберем и времето какво ще е утре, каза с не малко доза ирония Христо Гаджев

Това на нищо не прилича! Вие днес превърнахте днешното заседание в някаква рекламна кампания на министрите. Те по същата логика  Ако искат да се хвалят, да направят едно партийно събрание и да се хвалят колкото си искат! Чухме на министър Сербезова как е минала данъчната проверка. Ами и аз минах данъчна проверка и мен ме проверяваха, г-жо Сербезова, и приключи ревизията ми, всичко е наред, обаче не излизам от тази трибуна да се хваля! 15 минути ни занимавате с какво ли не. А освен всичко този вот е за икономическата и финансовата политика на правителството. Какво общо има вашата политика в здравеопазването или вашата данъчна ревизия? Ами то по тази логика, ако може и министърът на културата да излезе и да ни обясни и той за театрите. Така и така сте започнали един по един, ми дайте до 24 часа, може би това е и целта, всички министри едно хубаво тук да се нахвалят. Ако може обаче всички да обяснят и за данъчните си ревизии“. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, който се възмути от изказването на министъра на здравеопазването Асена Сербезова, която направи подробен отчет за свършеното от Министерството на здравеопазването под нейно ръководство, което обаче няма нищо общо с обсъждания вот на недоверие днес.

Цончо Ганев от „Възраждане“ отбеляза, че моментът е изключително важен за парламентаризма.

„Искаме оставка на правителството и текат дебати за оставка, нормален демократичен способ е опозицията да иска оставка на правителството. Трябваше да определите начина, по който ще работим, или дебатираме само за икономическата политика, това, за което е внесен вотът на недоверие, изказват се, говорят министри, свързани с икономическата политика или, както е в случая, по време на вот на недоверие да говорят всички министри. Няма нищо лошо. Но когато говори министърът на здравеопазването, ние трябва да имаме право на отношение, как с 13 минути време, което е отредено на Възраждане, да излезем и да вземем отношениепо всички секторни политики. По начина, по който се води заседанието днес, опозицията в лицето на „Възраждане“ бяхме лишени от правото да говорим. Това което се случва е меко казано грозно, вие взехте грешно решение“, категоричен бе зам.председателят на ПГ на „Възраждане“.

„Вие г-н председател, казахте, че няма да се взимат становища, защото след всяко изказване на министър, трябва да продължим два дни. Ако трябва да продължи цяла седмица, това е вот на недоверие, и вие ще сте доволни, да може да си купите още няколко депутати“, възмути се Ганев

Христо Гаджев призова всички да прочетат какво точно е вот на доверие и вот на недоверие и къде пише в мотивите здравеопазване. „Със сигурност психичното здраве е важно. Ако ще правим отчетно изборно заседание на министрите, ами аз тогава искам да чуя този на културата, на отбраната, за съжаление министър Сандов е болен, можехме да разберем и времето какво ще е утре“, каза с не малко доза ирония депутатът от ГЕРБ-СДС.

Той поиска след всеки министър да има право на становище и даде за пример, че времето на „Продължаваме Промяната“ е 12 минути, а само Сербезова е говорила повече.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети