Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков призна: Ще кажа в Брюксел, че заради Народното събрание не мога да си променя решението за РСМ

Политика

Петков призна: Ще кажа в Брюксел, че заради Народното събрание не мога да си променя решението за РСМ

Петков призна: Ще кажа в Брюксел, че заради Народното събрание не мога да си променя решението за РСМ - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков призна, че когато отиде в Брюксел ще каже, че няма решение на Народното събрание за ветото над Северна Македония.

„Ще отида и ще кажа, че няма решение на Народното събрание и аз не мога да си променя решението“, заяви прав текст Петков.

Припомняме, че Петков еднолично нареди всички книжа свързани с РС Македония да се изпращат директно във външна комисия на НС.

В решението на МС от миналата седмица се казва, че предложения на Френското председателство относно започването на преговори за ЕС от страна на РС Македония и Албания да бъдат изпращани директно в Парламентарната комисия по външна политика. Предложението бе на Кирил Петков. То обаче нарушава конституцията и правилника на НС. В конституцията основополагащ е принципът за разделение на властите. А в правилника на парламента се посочва, че Проект за решение, декларация и обръщение могат да внасят народните представители и парламентарните групи. Те се разпределят от председателя на НС в съответните комисии в тридневен срок. В случая френското предложение е внесено директно във външна комисия.

Като допълнение правителството и останалата част от коалицията обявиха, че външно министерство е засекретило протокола със Скопие. Ресорният министър в оставка Теодора Генчовска обяви, че такова нещо няма и всеки е свободен да се запознае с документа. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети