Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Пеевски: Одобряваме обединението на службите за сигурност

Политика

Делян Пеевски: Одобряваме обединението на службите за сигурност

Делян Пеевски: Одобряваме обединението на службите за сигурност - Tribune.bg
Снимка:

„ДПС подкрепя предложението в Конституцията да бъде записано, че България е член на ЕС и НАТО“, заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски.

„Чухме за тези призиви, ние ще ги подкрепим. Ще разговаряме с колегите, мисля, че това е най-важното. Пътят на България е ясен - НАТО и Европейския съюз. За нас е възможно и правилно това да бъде записано в основния закон на страната“, подчерта Пеевски.

Той обясни, че на първо четене проектът за промени в Конституцията ще бъде приет, така както е предложен в момента. “Вписването на членството на България в ЕС и НАТО ще бъде направено между първо и второ четене”, каза Пеевски, след което уточни, че ДПС подкрепя идеята главният прокурор да има само един 5-годишен мандат и ще внесе предложение за това.

„Абсолютно сме против да има два мандата“, каза депутатът.

“Нека се приемат промените в Конституцията на първо четене, както са изготвени. След това ще разговаряме, ще чуем всички призиви от всички страни, ще разсъждаваме заедно с колегите”, подчерта още народният представител.

По повод изявленията на Атанас Атанасов, че управляващото мнозинство е готово да прави промени в службите и да създаде единна разузнавателна служба, Делян Пеевски коментира: „Да, провели сме предварителни разговори и принципно даваме подкрепа за обединение на службите. Нека да видим какво ще предложат колегите. След като се запознаем с детайлите, ще си кажем мнението. Но принципно сме за и ще подкрепим тези предложения“.

„Ръководителите на службите за сигурност няма да се утвърждават с указ на президнта. Предложението е да се избират от парламента“, заяви Делян Пеевски, след което каза, че това е в унисон с идеите за промени в Конституцията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети