Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Пеевски: Разговаряме с ГЕРБ и ПП-ДБ за общ проект за промени в Конституцията

Политика

Делян Пеевски: Разговаряме с ГЕРБ и ПП-ДБ за общ проект за промени в Конституцията

Делян Пеевски: Разговаряме с ГЕРБ и ПП-ДБ за общ проект за промени в Конституцията - Tribune.bg
Снимка:

„Изцяло от ДПС не приемаме идеята за два мандата ограничение на кметовете. Разговаряме заедно с ГЕРБ и ПП-ДБ да внесем проект за конституционни промени, за да достигнем до общи точки. Смятам, че ще достигнем до общо решение”. Това заяви Делян Пеевски от ДПС пред журналисти в Народното събрание.

„Не виждаме защо трябва да има ограничение успешни кметове да бъдат ограничени само два пъти да управляват. Когато се справят успешно, хората дават вота си, ако са преценили три, четири, пет пъти да ги подкрепят значи те са си свършили работата, която трябва да направят за хората, а това е важно за нас”, каза Пеевски.

Той обясни, че се разговаря с управляващите коалиции промените в Конституцията да бъдат внесени заедно, за да се достигне до общи точки. „Разглеждаме проектите на колегите и смятам, че ще достигнем до общо решение, за да се случи промяната в Конституцията, за която говорим. Надявам се в максимално бързи срокове да се случи това, в срока на комисията със сигурност смятам, че ще успеем“, поясни Делян Пеевски.

Относно въпроса 24 май да бъде националният ни празник вместо 3 март Пеевски каза, че това е дискусионно и го обсъждат. „Принципно, не е решено, ние нямаме против“, каза още депутатът от ДПС. Той поясни, че е удачно да се промени статута на служебните кабинети, но сега се обсъжда как това да стане, а относно избора на членове на ВСС Делян Пеевски подчерта, че трябва да има мнозинство от 160 души.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети