Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Пеевски: Руската църква да бъде отворена за вярващите

Политика

Делян Пеевски: Руската църква да бъде отворена за вярващите

Делян Пеевски: Руската църква да бъде отворена за вярващите - Tribune.bg

Като светска власт ние ще осигурим необходимото за дейността на храма, допълни депутатът от ДПС

С призив към Софийския митрополит за възстановяване на богослуженията в храма „Св. Николай Мирликийски“ т.нар. Руска църква се обърна народният представител от ДПС Делян Пеевски.

Поводът е заключването на храма в края на седмицата и призивът на Русенския митрополит Наум, който смята, че т.нар. Руска църква в София незабавно трябва да отвори и че заключването на храма от странични лица е недопустимо, а Софийският митрополит веднага трябва да се разпореди храмът да бъде отворен и да се възстановят своевременно и богослуженията в него.

„Като представители на светската власт ние можем само да предложим подкрепата си на Българската православна църква и нейните вярващи и затова още в понеделник ще предприемем необходимите законодателни промени, с които държавата ще увеличи субсидията, така че да се осигури издръжката на храма. Останалото е в каноничните правомощия на Софийския митрополит, в чиято работа ние не можем да се месим, но сме уверени, че храмът ще бъде отворен за вярващите“, допълни Пеевски. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати