Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Пеевски: В споразумението е написано, че външно министерство е на ГЕРБ, ДПС не участва

Политика

Делян Пеевски: В споразумението е написано, че външно министерство е на ГЕРБ, ДПС не участва

Делян Пеевски: В споразумението е написано, че външно министерство е на ГЕРБ, ДПС не участва - Tribune.bg
Снимка:

„Това лицемерие трябва да приключи, кой къде води, малко взехме да говорим като гаджета. В този кръг, в който се събираме не харесваме мъже, надявам се поне, аз лично не харесвам. Много е интересно това водене по кабинети и без кабинети.“ Това коментира председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски думите на Лена Бориславова, че именно Бойко Борисов водел Пеевски на разговорите, а от ПП-ДБ нямали нищо общо.

„ДПС е част от това парламентарно мнозинство, какво значение кой къде ходи. Кирил Петков идва в моя кабинет, ходим при Борисов, ние по цял сме заедно и това се вижда. Кой им спасява положението като има проблем, аз го спасявам. Ние работим заедно“, категоричен бе Пеевски.

Той отново подчерта, че ДПС не иска да участва в правителството и припомни, че са имали предложения за министри и зам.-министри, които са отказали.

„Министърът на земеделието покани наша много добра депутатка за първи зам.-министър, за да му оправи сектора, ние и това отказахме. Не мога да разбера защо се продължава тази тема, ние не желаем да участваме в правителството“, заяви Пеевски.

Той допълни, че участват парламентарното мнозинство, защото „няма да дадем България на Русия“. По думите му ДПС са балансьора, за да го има това правителтство, а по отношение на постовете в Министерски съвет могат да се разбират единствено ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„Аз казах, че не е логично само заради един министър на външните работи да не се случват нещата. Просто ПП трябва да го преживеят, че са го записали и няма да получат този министър, защото не им се полага, защото ГЕРБ има само този един министър. Г-н Борисов като лидер на ГЕРБ може да реши кой да е министър. Ако той реши Мария Габриел да е премиер и външен министър ще го направи, ако реши друг, ще е друг. Това министерство е на ГЕРБ. Ако решат ще има избори, за ДПС е добре дошло, ние сме готови за избори“, допълни още Делян Пеевски.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети