Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Демерджиев: Аз не бих арестувал Борисов, нямам намерение да извършвам незаконни арести

Политика

Демерджиев: Аз не бих арестувал Борисов, нямам намерение да извършвам незаконни арести

Демерджиев: Аз не бих арестувал Борисов, нямам намерение да извършвам незаконни арести - Tribune.bg
Снимка:

МВР ще впрегне всички средства, включително СРС-та, подслушване и следене, срещу тези, които купуват вот на предстоящите парламентарни избори.

Това предупреди вътрешният министър в служебния кабинет Иван Демерджиев пред Нова тв.

Полицията вече натрупа значителен опит, има ясно разписани стъпки за провеждане на изборите. Амбицията на новото ръководство е да установим лицата, които са организатори на този процес и да ги изправим с годни доказателства пред закона, за да понесат отговорност. Това ще бъде истинската превенция, обясни вътрешният министър.

Държавата ще вземе всички мерки срещу техните доста изобретателни практики да манипулират вота. Целта ни е не само да предотвратим купения вот, но и да издирим организаторите, допълни той.

Аз не бих арестувал Борисов в тази ситуация, отговори Демерджиев на въпрос дали е бил грешка арестът на лидера на ГЕРБ, извършен от бившия вътрешен министър Бойко Рашков.

Не очаквайте от мен да извършвам незаконни арести, нямам идея фикс да арестувам никого. МВР ще изпълнява стриктно функциите си. Внимателно следим всички, за които има данни, че извършват престъпления, но няма да пристъпим към действия, ако нямаме доказателства, обясни министърът.

Нямам личен конфликт с Гешев, имам принципно несъгласие с това, че той е подходящ да ръководи прокуратурата. Но институциите - МВР и прокуратура, не трябва да воюват, защото това се отразява на гражданите, категоричен бе Демерджиев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети