Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Демерджиев на кафе в Благоевград, пазел сигурността: Притеснявахме се от безредици

Политика

Демерджиев на кафе в Благоевград, пазел сигурността: Притеснявахме се от безредици

Демерджиев на кафе в Благоевград, пазел сигурността: Притеснявахме се от безредици - Tribune.bg
Снимка:

Вътрешният министър Иван Демерджиев лично проследи ситуацията около македонския културен клуб „Никола Вапцаров” в Благоевград. Той седна на кафе с кмета на града Илко Стоянов и областния управител Николай Шушков, предава „24 часа”. 

Мерките за сигурност в града бяха драконовски. На два пъти полицията предотврати спречване между дошлите на откриването гости и привърженици на ВМРО, които организираха протест.  

„Имахме притеснения от безредици. Категорично имаше нужда от такива драконовски мерки за сигурност. Ние трябва да покажем, че сме правова държава, която е способна да поддържа реда на своята територия, която е способна да организира цивилизовано протичане на такива събития, да не допуска ексцесии и да покажем, че за разлика от други държави в България правонарушенията не се търпят”, каза Демерджиев. 

По повод антибългарските изказвания от част от македонистите, министърът коментира, че „всеки има право да изразява мнението си в рамките на закона”.

„Това, което ще направим е да прилагаме закона. Оттам нататък политическите послания ще бъдат направени по подходящ начин от българската държава.Нашата задача днес бе да опазим обществения ред. След това ще използваме всички механизми на правото и политиката”, допълни Демерджиев и похвали полицаите, които „действат изключително професионално”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети