Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Демерджиев: Изглежда е имало полицейски чадър над Семерджиев, 40 служители са му помагали (ОБНОВЕНА)

Политика

Демерджиев: Изглежда е имало полицейски чадър над Семерджиев, 40 служители са му помагали (ОБНОВЕНА)

Демерджиев: Изглежда е имало полицейски чадър над Семерджиев, 40 служители са му помагали (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Още при встъпването си в длъжност като ръководител на МВР подчертах въпросите с пътната безопасност и травматизмва по пътищата като наш приоритет. Заявихме го с ясното съзнание, че нещата там никак не са добре. Това каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Набелязахме като наш приоритет борбата с водачите, които шофират след употреба на наркотични вещества, алкохол, без свидетелства за правоуправление. Извършихме редица проверки в тази насока, те имат своите резултати“, добави той.

Демерджиев допълни, че основните мерки се прилагат от 16 август, затова ще обяви техните данни на 16 септември. 

"Не може повече да се търпи развитието на този процес в тази посока, и трябва да излезем от тази тенденция, като променим ситуацията. Мерките не трябва да са инцидентни и симптоматични, а трябва да са перманентни и да доведат до резултати. За мое щастие, цялото правителство прие моята стратегия, и премиерът Донев обяви това като приоритет на служебното правителство", каза още служебният вътрешен министър.

„Днес е важно да набележим следващите стъпки и стратегии за справяне с този проблем. Всяка институция, която има своята отговорност, трябва да се включи. Разчитам изключително много на решенията, които ще се вземат. Така че още следващата година да отчетем напредък в тази сфера, и да сме спокойни, че сме направили необходимото войната по пътищата да се прекрати“, добави Демерджиев.

 „Докладът показва стряскащи данни. Приблизително 40 полицейски служители са нарушили служебните си задължения или не са ги изпълни съвестно. Има образувани дисциплинарни производства по едно от тях, което касае полицайката Радева. Нейните действия са и несъвместими с пагона. Тя е съдействала по всякакъв начин на лице, нарушило закона. Помогнала му е  по няколко начина и те ще станат достояние. Има и много други служители, които са показали притеснително поведение.  Трима ръководни служители например са позволили на  Семерджиев да бъде административно наказан при положение, че е имало достатъчно данни за извършено престъпление. Те са направили това  с цел да бъде спестена наказателната отговорност”. Това заяви вътрешният министър по повод проверката за служители на МВР, които са оказвали помощ на Георги Семерджиев, станал известен с причинената от него катастрофа на столичния булевард „Черни връх”. 

По думите  му самият факт, че толкова много служители са съдействали на Семерджиев говори за полицейски чадър.

„Всеки полицейски служител, който си позволи да съдейства на лице, извършило криминална проява ще бъде безкомпромисно санкциониран”, категоричен бе той.

Демерджиев призова служителите, чиято съпричастност с престъпленията на Семерджиев е ясна, но за която няма достатъчно доказателства, сами да напуснат редиците на МВР, защото в тях нямало място за такива хора.

Относно проверката за сечта над Карловските села, Демерджиев коментира:

„При всички случаи има допуснати нарушения по отношение на извършването на тези сечища. Важният въпрос за наводненията е дали тези нарушения са допринесли. Горе има може би стотици кубици дървесина, оставени безразборно на различни места , при положение , че населението очаква дърва, и че при положения цената им скача с всеки изминал ден”, допълни вътрешният министър.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети