Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Демерджиев поиска оставката на зам.-директор на "Гранична полиция"

Политика

Демерджиев поиска оставката на зам.-директор на "Гранична полиция"

Демерджиев поиска оставката на зам.-директор на Гранична полиция - Tribune.bg
Снимка:

„Сирийски гражданин, който пребивава у нас със статут на хуманитарна закрила е задържан за участие в превоза на нелегалните мигранти от автобуса, който уби двама полицаи в Бургас. Друг сирийски гражданин се издирва”, съобщи на брифинг директорът на ОД МВР Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

„Основна причина за този инцидент е недокрай прецизно изпълнение на задачите от органите на реда на "Гранична полиция", защото не е била задача на полицаите в Бургас да спират автобуса. Това е трябвало да направят още преди това служителите на "Гранична полиция".Това заяви на брифинг в Бургас вътрешният министър на МВР Демерджиев .

Той поиска оставката на заместник-директора на "Гранична полиция" Деян Моллов, който е бил пряко натоварен с действията срещу мигрантския натиск.

„Правим всичко необходимо миграционният натискът да бъде спрян. Наредил съм да бъдат проверени бежанските центрове за лица, които се занимават с каналджийство, както и населените места, които се обитават от мигранти. Амбицирани сме в рамките на следващата седмица да приключим дейността им”, заяви Демерджиев.

Окръжният прокурор Чинев отново обобщи, че са създадени два екипа, които разследват трагичния инцидент.

„Единият е от разследващи органи, наред с това  е създаден екип и от наблюдаващи прокурори, които са на местопроизшествието. Ангажиран е и целят ресурс на окръжната прокуратора. При огледа е привлечен и един от най-авторитетните авто- експерти. Целим максимална обективност на разследването. Друг много важен акцент е, че от тук насетне ние активно още повече трябва да взаимодействаме и координираме усилията си за крути и сериозни мерки, с които да се противопоставим на престъпленията с мигрантската война”, допълни той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети