Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Демерджиев: Тестовете за наркотици са едни и същи за полицаите и за всички останали българи

Политика

Демерджиев: Тестовете за наркотици са едни и същи за полицаите и за всички останали българи

Демерджиев: Тестовете за наркотици са едни и същи за полицаите и за всички останали българи - Tribune.bg
Снимка:

Тези тестове, с които се тестват служителите на МВР, които управляват моторни превозни средства са същите, които се подлагат и всички български граждани и както добре знаете решаващ при съмнение е кръвната проба. Така, че всеки, който се съмнява в резултат от теста и гражданин и служител може да поиска кръвна проба. Това заяви служебният министър на МВР Иван Демерджиев.

Запитан как си обяснява твърденията на полицейския синдикат, че тестовете на които се подлагат полицейските служители дават фалшиви резултати, Демерджиев отговори:

„Не мога да си ги обясня по никакъв начин тези твърдения. За мен един и същ трябва да бъде режимът за тестване и на граждани и на служители на МВР.

По думите му тестванията са одобрени и адекватни.

Служебният министър на МВР заяви, че полицаите при които е установено наличието на  наркотици в кръвта ще бъдат подложени на дисциплинарно производство.

„Ние се опитваме да поддържаме ред  и сигурност. Няма  повишени на нива на битовата престъпност. Такъв пример е темата с мигрантите. Никой в Европа не повдига тази тема, сочат се други дестинации, но не и България. Очевидно е че целта е да се дискредитира работата на служебния кабинет”, заяви Демерджиев.

Запитан дали бе приел поста и на министър на МВР в един редовен кабинет, той обйви, че  на този етап не са водени разговори с него.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети