Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Демерджиев за убийството на полицай: Това е криминален случай, ще бъдем безкомпромисни

Политика

Демерджиев за убийството на полицай: Това е криминален случай, ще бъдем безкомпромисни

Демерджиев за убийството на полицай: Това е криминален случай, ще бъдем безкомпромисни - Tribune.bg
Снимка:

„Граничен наряд в състав сержант петър бъчваров и полицай се натъкват на срез на оградата. Слизайки от автомобила полицаят насочва насочва фенера към оградата последва изстрел от Турция, като още с първия колегата е убит. Военният се прикрива зад автомобила, като по него са произведение 15 изстрела, за щастие колегата военнослужещ е останал невредим“, заяви на брифинг от границата с Турция главният секретар Петър Тодоров.  

Той допълни, че групата произвела изстрелите се е оттеглила в дълбочина. „Нека да се пристъпи незабавно към законодателни промени. Не може от хиляди произнесени присъда да има едва няколко ефективни и тези хора да се чувстват безнаказани“, каза още той.

Убийство на български граничар, стрелбата е дошла от турска страна

По думите на главния секретар в този момент е имало група, която е опитвала да премине границата.

Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че от турска страна има уверението, че ще разследват и ще задържат виновните.

По думите на силовия министър всеки ден граничните полицаи пазят границата с телата си, защото мигрантския натиск е безпрецедентен и никога не е имало подобно нещо. Той е категоричен, че агресията ескалира и става дума за криминално деяние.

„Ще бъдем абсолютно безкомпромисни към всеки, който застрашава живота на нашите служители“, заяви Демерджиев и допълни, че днес ще разговаря с турския си колега за незабавно разбиване на каналджийските канали.  

Демерджиев заяви, че полицаят е прострелян в главата, а и при наряд от цял ден е трудно да се носи бронирана жилетка, която е тежка. Демерджиев подчерта, че това е първият случай при който мигранти стрелят и от тук нататък нещата се променят. 

„Всички ние сме покосени, днес няма да празнуваме, но сме амбицирани нещата да се променят. Няма повод за кадрови промени. Това, че някой изрод е решил да стреля не може да довежда до промени. Става дума за една изключително гнусна проява, имам надежда, че тези хора ще бъдат заловени и ще бъдат изправени пред съда“, допълни Демерджиев и заяви, че границата ще се охранява и с автомати. Убитият полицай е бил служите на МВР от 8 години, като е бил опитен.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати