Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Младен Маринов: От две години МВР се занимава с политически чистки, системата е разбита

Политика

Младен Маринов: От две години МВР се занимава с политически чистки, системата е разбита

Младен Маринов: От две години МВР се занимава с политически чистки, системата е разбита - Tribune.bg
Снимка:

„От две години в МВР се провежда политически чистки, занимава се с политическа дейност. Когато се прави това нещо не може да се очаква друго. Както се видя и при случая в Бургас, стана ясно че вината е изцяло в ръководството и организацията.“ Това заяви бившият министър на вътрешните работи и депутат от ГЕРБ Младен Маринов пред БТВ. Като човек прекарал целия си професионален живот в редиците на МВР, Маринов изказа съболезнования на близките на убития полицай.

Маринов подчерта, че на границата се командироват патрулни полицаи, които не са запознати с работата, а на място няма кой да им обясни какво да правят.

Убийство на български граничар, стрелбата е дошла от турска страна

„Причините трябва да се търсят по-нагоре. Такива случаи ще се случват докато в МВР се провежда такава политика. Само преди два дни уволниха квалифициран служител, заместник-директор към гранична полиция с довода, че сме се справили с мигрантския натиск“, заяви още той.  

По повод думите на служебният министър на отбраната, че оградата по границата трябва да е от бетон и не е надеждна, Маринов припомни, че по времето на ГЕРБ тази ограда е била оборудвана и тактически е работела, като мигрантския натиск беше сведен до нула.

„Две години обаче никой не я поддържа. 5-те милиона лева, които отпуснахме не е ясно колко са усвоени и къде са похарчени. Камерите се управляват от оператори, от две години ние не управляваме МВР и виждате какво е състоянието“, заяви той и допълни, че камерите могат да гледат както към българска, така и към турска страна.

„Системата не работи, тя е разбита и работи на парче. Това ще е така докато МВР се занимава с политически внушения. За съжаление когато имаме жертва и когато системата е разбита надолу по веригата се стига до такива нещастни случаи“, каза още Маринов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети