Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ден 3 на 48-ото Народно събрание – няма избран председател след четири неуспешни процедури

Политика

Ден 3 на 48-ото Народно събрание – няма избран председател след четири неуспешни процедури

Ден 3 на 48-ото Народно събрание – няма избран председател след четири неуспешни процедури - Tribune.bg
Снимка:

Ден трети на първото заседание на парламента в опит да бъде избран председател. Въпреки отстъпките на първите 2 политически сили ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната” формула не беше намерена и кандидатура не беше гласувана.

Партиите на няколко пъти се събираха на председателски съвети, но единственото постигнато на тях беше успокояване на тона на разговорите. В течение на деня ГЕРБ-СДС оттегли своя кандидат Росен Желязков от надпреварата, но и това не реши кризата.

„Възраждане" също оттеглиха номинацията на Петър Петров.

И днес заседанието ще бъде водено от Вежди Рашидов като най-възрастния депутат. Вчера той си направи отвод, след като беше номиниран за председател на парламента от ГЕРБ-СДС, в опитите да се намери консенсус. Рашидов обясни, че оттегля номинацията си в името на разума и би бил щастлив, ако депутатите изберат председател на Народното събрание.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова каза от парламентарната трибуна, че партията ѝ отново номинира Кристиан Вигенин. ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната” решиха да не издигат други кандидатури за поста. От „Възраждане” предложиха Цвета Рангелова, а от ДПС продължават да стоят зад кандидатурата на Йордан Цонев.

Така беше обявена дълга почивка и днес в 10:00 часа обсъждането на кандидатите продължава за трети календарен ден.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети