Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ден 3 от кампанията: управляващите проведоха събития в няколко региона на страната

Политика

Ден 3 от кампанията: управляващите проведоха събития в няколко региона на страната

Ден 3 от кампанията: управляващите проведоха събития в няколко региона на страната - Tribune.bg

Водачът на листата на Коалиция „ГЕРБ – СДС“ в Старозагорски избирателен район Красимир Вълчев, който е министър на образованието и науката и Лъчезар Борисов, министър на икономиката и кандидат за народен представител от управляващата партия, посетиха Астрономическата обсерватория „Юрий Гагарин“ в Стара Загора.

Директорът доц. д-р Алексей Стоев им показа базата, възстановена след пожара през 1994 г., която отново привлича интереса на все повече деца към природните науки.

Доц. Стоев разказа на кандидатите за народни представители за организираната през миналата година благотворителна инициатива за закупуване на звезден проектор за планетариума в Стара Загора, която успя да събере над 42 000 лв. Той подчерта, че благодарение на одобрения проект от Министерството на образованието и науката се осигуряват още 150 000 лв. за каузата. Цялата сума, необходима да се възстанови планетариумът, заедно с нов звезден проектор, екран и купол, е около 220 000 лв.

„През последните 10 години възстановихме много извънучилищни дейности, закрити през 90-те години на миналия век. Финансираме ежегодно с близо 16 млн. лв. центровете за личностно развитие. 300 млн. осигуряваме за целодневно обучение, 25 млн. лева за дейностите по интереси. От 2017 г. Обсерваторията в Стара Загора, която е на изключително високо ниво, възстанови своето естествено място в системата на Министерството на образованието и науката. Бюджетът, който предоставяме всяка година, е в размер на 148 000 лв. Наш основен приоритет е образованието и работим за осигуряване на справедливо финансиране в тази сфера“ , каза водачът на листата Красимир Вълчев. Той добави, че напълно заслужено правителството мотивира преподавателите и искрено вярва, че все повече млади хора ще се посветят на тази изключително важна професия.

Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ в КюстендилРегионална библиотека „Емануил Попдимитров“ в Кюстендил

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Христо Терзийски, министър на вътрешните работи, председателят на Общински съвет - Кюстендил Михаела Крумова, Люба Пашова и председателят на СДС Анелия Любенова предоставиха събраните от кандидатите за народни представители на коалицията за област Кюстендил средства в размер на 5 000 лв. за създаването на нов детски отдел на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“.

„Тук сме заради децата на Кюстендил. Надявам се да бъдат много щастливи в новия детски отдел. Домът на книгата е истинският дом на децата ни“, заяви Терзийски.

В БлагоевградскоВ Благоевградско

Благоевградска област е приоритет за ГЕРБ, приоритет е довършването на Автомагистрала „Струма” – инфраструктурен проект от национално значение. Това заяви на пресконфренция в Благоевград Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ-СДС за Благоевградска област.

Росен Желязков подчерта, че до 2023 г. тунел „Железница” и отсечката до Крупник ще бъдат довършени.

„Осигурено е финансиране и изпълнител за Кресненското дефиле, остава да постигнем национален консенсус за въздействието върху околната среда на трасето”, допълни Росен Желязков. Той бе категоричен, че по този проект няма да бъдат загубени средствата.

Като приоритет в инфраструктурните проекти за област Благоевград водачът на листата посочи и подобряването на жп инфраструктурата. „Осигурено е финансиране за реновиране на жп гарите в  Благоевград, Струмяни, Сандански, Генерал Тошево”, каза още Росен Желязков. 

Откриването на кампанията в ЯмболОткриването на кампанията в Ямбол

А в неделя ГЕРБ и СДС в Ямбол откриха предизборната кампания. В храм „Свети Николай Чудотворец“ бе отслужен молебен за здраве и успех, за осъществяване на всички добри и полезни  дела, които си поставя за цел коалицията. Д-р Димитър Рунков, Станислав Говедаров, Димитър Иванов, Снежана Делчева, Атанас Христов, д-р Дора Йовчева, Павел Додов и Явор Брънков, от листата за народни представители на ГЕРБ-СДС, както и общинските ръководства, общинските съветници, членове и симпатизанти на двете партии запалиха свещ и се помолиха за благоденствие и успех.  Упоритост и сили в предстоящия път пожела и отец Олег от православния храм.

Водачът на листата в Пернишко министър Кирил АнаниевВодачът на листата в Пернишко министър Кирил Ананиев

В Пернишко кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ – СДС  присъстваха на Архиерейска света Литургия,  оглавявана от Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, по случай празника на манастира „Св. Четиридесет мъченици“ в село Лева река, община Трън.

Свещи за здраве и успех в храма запалиха водачът на листата министър Кирил Ананиев, министърът на правосъдието Десислава Ахладова, която заема второто място в листата и кандидатите за народни представители Светослав Кирилов, инж. Емил Костадинов, Александър Александров, д-р Александър Александров, Стефан Маринов и Христина Георгиева.

На духовния празник беше направен и тържествен водосвет за рехабилитиране на асфалтовия път от разклона на главното шосе до манастира. Стойността на проекта е 290 000 лв. От тях  200 хил. лв. се осигуряват по Програмата за развитие на селските райони.

ГЕРБ-Кърджали откри предизборната си кампанияГЕРБ-Кърджали откри предизборната си кампания

По нетрадиционен начин, съобразен с противоепидемичните мерки, ГЕРБ-Кърджали откри предизборната си кампания за парламентарните избори на 4 април. Мястото на събитието бе вертолетната площадка на старото летище в Кърджали, където симпатизантите на ГЕРБ с автомобили приветстваха листата на партията, начело с председателя на Народното събрантие Цвета Караянчева.

„Тази кампания е различна заради пандемията. Но днешното събитие  е доказателство, че който иска - намира начин, а който не иска, намира оправдания“, изтъкна водещият на събитието, вторият в листата на ГЕРБ Никола Чанев.

„Измина тежка година. Станахме свидетели на истински героизъм от страна на нашите медици, на изключителни примери за доброта и човечност. Президентът, който по Конституция трябваше да олицетворява единството на нацията, размаха юмрук срещу законно избраното правителство. Родиха се някакви странни коалиции на уж непримирими политически движения и партии, които се опитваха да убедят българите, че ГЕРБ е техен враг. И до изборите ще продължат с черната си кампания“, заяви Чанев.

сййфг


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети