Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Манолова гледа на политиката като на хазарт

Политика

Деница Сачева: Манолова гледа на политиката като на хазарт

Снимка:

Най-големият вирус е вирусът на демагогията, заяви министърът

„Най-големият вирус в момента не е COVID-19, а вирусът на демагогията и на популизма, с който трябва да се борим. Там няма да ни помогнат маските, ръкавиците и карантината, а ще ни помогнат книгите и знанието“, заяви социалният министър Деница Сачева.

„Не за първи път Мая Манолова гледа на политиката като на хазарт. Гледам на тези протести с тъга, защото част от протестиращите са сезонни работници с временна заетост да протестират, което в голяма степен обезсмисля демокрацията“, заяви министър Сачева.

Социалният министър опроверга твърдението на Манолова, че правителството е пред разпад, и че много малко фирми са се възползвали от мярката 60/40.

„Мярката 60/40 е мярка за запазване на заетост. Към този момент са кандидатствали над 13 500 работодатели за 236 000 работници и служители. За 115 000 от тях вече са изплатени техните заплати за месеците, за които работодателите са кандидатствали. Абсолютна спекулация е, че това са фирми, които са близки до властта или пък са фирми, които са избрани. Там виждате, че има малки фирми от порядъка на 2-3-ма служители, има и много големи фирми с 2200-2300 служители. Разнообразни са секторите – от малка пералня в Бургас през театъра в Казанлък до автомобилни заводи и други промишлени предприятия. Отново имаме тежка спекулация с фактите“, заяви министърът.

„Ако Манолова не беше дезертирала от този пост, тя можеше да бъде омбудсман на България и до този момент. Тя предпочете да не работи за хората, а предпочете да потърси възможност да управлява парите на Столичната община и се яви като кандидат за кмет на София. Сами може да направите извода кога Манолова говори истината и кога иска да работи за хората и кога иска да осребрява рейтинга си“, добави още министърът.  


Коментари (4)

Karabas Barabas Простата кюстендиска слива Мая забрави как се влачеше на колене на килима пред Баце, когато, да не дава Господ никому, беше с тежка диагноза и Баце си използва връзките в Германия и я изпрати там на лечение. После, като оздравя, тя пак се гънеше пред него да ѝ дадял някаква работа, че щяла да се побърка от безпокойство и да не се повторела болестта. Баце пак я съжали и я направи омбудсман. Сега грозната външно и душевно проста патка тръгнала да става политическа сила. Е, ще стане, ама тате каза „друг път“! Така че давай, ама после да няма сърдене, че никой няма да те изпрати пак в Германия!
23.05.2020 18:15 / Отговор
Слива от КН Това е нормална реакция на човек,като Мая.Тя изпусна всички влакове и сега трябва да се вози на каручката на популизма,но 7/8 простаците са винаги под ръка...
23.05.2020 20:22 / Отговор
Тартаковер Хайде да оставим Мая, тя е коментирана, че коментирана... Едва ли може да се каже нещо повече, или нещо оригинално за нея. Но хайде да погледнем честно, обективно тази жена, станала по някакъв странен начин министър. На какво ви прилича уважаеми колеги? Не е ли по-достойна за домакиня около печката пържеща тиквички или патладжан?
23.05.2020 20:47 / Отговор
Бай Гроздан Тартаковерчо, а ти не си ли по-достоен за чобанин, размахващ гегата и викащ по овцете „И-бря-а-а, у-бре-е-е-е, де-бре-е-е-е“? Виждал съм автентични чобани, точно така викат! А ти можеш ли?
23.05.2020 20:56

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още