Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Радев е виновен, че има разделение в обществото

Политика

Деница Сачева: Радев е виновен, че има разделение в обществото

Деница Сачева: Радев е виновен, че има разделение в обществото - Tribune.bg
Снимка:

„Ако ви се струва, че в момента е зле, отговорността не е наша, трябва да я търсите някъде другаде". Това каза Деница Сачева от ГЕРБ-СДС пред БНТ.

"Румен Радев е виновен за това, че има разделение в обществото, имаме вече 2 пропилени парламентарни мандата и 6 пропилени възможности да се състави правителство. Вече половин милиард до края на тази година ще заминат в избори и в 2 парламента, които не можаха да произведат кой знае какво", заяви още Сачева.

Тя обясни, че позицията била, че не е необходимо да се правят дългосрочни промени в начина на изчисляване на пенсиите от служебно правителство. "Ако говорим за актуализация на бюджета, нашето виждане беше, че трябва да има само и единствено антикризисни мерки. Параграф 1 за приходните разходи беше единодушно грасуване. Но ние сме дали нашия принос за актуализация на ДОО, но сме останали верни на позицията си, че трябва да има само антикризисни мерки. В рамките на правителството на Бойко Борисов сме дали над 1 млрд. лв. в добавки от март 2020 до май 2021 г.", каза още Деница Сачева.

Ваксинацията по времето на ГЕРБ достигали до 40 000 поставени ваксини на ден, днес е под 13 000. "За ваксинацията сериозен принос има г-н Борисов. Той договори ваксините и българите са от малкото нации, които имат избор. Няма информационна кампания и лидери, които да дадат пример като президента Радев например", допълни Сачева.

Кандидатурата за президент от ГЕРБ щели да обявят, когато знаят как ще се проведат изборите. Ако са 2 в 1 вероятно ще изберат партийна кандидатура.  Ако не е така, вероятно ще търсят независим кандидат.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети