Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков: Президентът се опитваше да бутне правителството още преди да се сформира

Политика

Денков: Президентът се опитваше да бутне правителството още преди да се сформира

Денков: Президентът се опитваше да бутне правителството още преди да се сформира - Tribune.bg
Снимка:

„Президентът се опитва да бутне правителството още преди да се сформира". Това заяви премиерът Николай Денков пред журналисти.

Той посочи още, че няма насрочена дата за лидерската среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. „Загуби се регулярността на срещите“, коментира Денков по повод появилото се напрежение между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на ПП Кирил Петков. Те си отправиха задочни критики и обвинения за загубения диалог помежду им.

„Надявам се в най-скоро време да бъде възстановен отново този регулярен диалог“, посочи още Денков.

По думите му предстои да се види как ще стартира парламентът. "Това, което знам със сигурност, е че има много ясен график какви са законите и кога трябва да бъдат приети. Това е обща задача - на парламентарното мнозинство в синхрон с правителството. Вече очаквам всички да си изпълнят задълженията към българските граждани и страната“, допълни министър-председателят.

„В момента в МВР има двувластие и това може много сериозно да пречи на работата“, каза  Денков. Той уточни, че на държавно ниво със сигурност трябва да се обсъди как да бъдат преструктурирани службите за сигурност, така че да няма бели петна в тяхната работа, каквито има сега. Денков допълни, че ако е на мястото на главния секретар на МВР, при създалата се ситуация, би си подал оставката.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети