Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. К. Петков към Борисов: Да ми звънне, не да си говорим през медиите

Политика

К. Петков към Борисов: Да ми звънне, не да си говорим през медиите

К. Петков към Борисов: Да ми звънне, не да си говорим през медиите - Tribune.bg

ГЕРБ да се определят дали са на страната на президента, или за реформи в службите

"Моята вяра към изпълняващия длъжността главен прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика. Виждаме, че до този момент той единствено се занимава с полуполитически дела. Затваря разследването за пачките и кюлчетата, затваря "Барселонагейт", а не виждаме нищо реално откъм антикорупционни дела. Днес виждаме поредното разследване за "Турски поток" и руската връзка. Чуваме ли нещо за тези дела - не." Това коментира лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в Благоевград.

По повод изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че не е доволен от назначенията, които общото им правителство прави, Петков се оплака, че не говори с него по телефона. "Искам да кажа на г-н Борисов, първо - ако иска да си говорим, винаги може да ми вдигне телефона, а не през медиите, говори някакви неща, без да се чуваме. Второто - миналия път, когато редовното правителство падна, бе заради поръчките за оправянето на пътищата. Искахме да са прозрачни, парите да отиват в реално строителство и асфалт, а не в чували. Сега министър Цеков пуска поръчките по най-прозрачен начин, където не може да има корупция. Сега въпросът е дали същите икономически интереси, които свалиха предишното правителство, ще почнат да клатят сегашното. Там става дума за стотици милиони", допълни Петков и се зарече, че няма да отстъпи от тези приоритети и се надява, че всички, които подкрепят това правителство, ще са стабилни.

Той определи като "безумно през 2023 г. да имаме показни убийства, хора да бъдат застреляни в главата по алеите и службите за сигурност да не бъдат реформирани". Петков каза това по повод убийството на Алексей Петров и отказа от президента Румен Радев да смени главния секретар на МВР.

"Президентът не поиска смяната на главния секретар на МВР. Сигурен съм, че ще направи същото и за ДАНС. Тук въпросът към ГЕРБ е: защо 3 месеца още не вкарваме този закон. Те трябва ясно да се определят - с президента ли са, или са за реформа в службите. Цяла България знае, че ако искаме да имаме сигурност и ако искаме да не се връщаме към 90-те, трябва да имаме реформирани служби", допълни Петров. Смята, че ако държавният глава не разрешава смени, то това щяло да се случи през парламента.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети