Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков: Списъкът е изискване на Европейската комисия

Политика

Денков: Списъкът е изискване на Европейската комисия

Денков: Списъкът е изискване на Европейската комисия - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Николай Денков отговори на ГЕРБ за това, че има план 1,7 млрд. евро. да бъдат раздадени на приятелски фирми.

Кой е спонсорът на промяната, който ще прибере 95 млн. евро от Плана за възстановяване?

„Не знам дали волно или неволно, но тези изявления направо лъжат хората за какво става дума. Това са средства, които фирмите са казали, че са готови да инвестират може би с някакво съфинансиране от страна на държавата в бъдеще, когато бъде открита процедура за кандидатстване“, твърди Денков по повод „териториалните планове за справедлив преход за въглищните региони“.

„Още на 15 август беше отворена т.нар. процедура за заявяване на намерения за всички, които се интересуват. Това е изискване на Европейската комисия, което трябваше да покаже има ли желание от фирми да инвестират в тези региони. Тези, които са се включили и са показали, че искат да инвестират в тези региони и да отворят работни места, те са включени в работните списъци“, твърди премиерът.

„Има няколко неща, които не са верни. Първо, програмите тепърва ще се отварят за кандидатстване. Това ще стане догодина. Второ, тук не става дума за пари, които тези фирми ще получат, а за инвестиции, които трябва да се направят от тях, може би със съфинансиране в тези региони, за да се осигурят работни места“, твърди премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети