Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков за обвинения в шпионаж българин в Сърбия: Официална допълнителна информация няма

Политика

Денков за обвинения в шпионаж българин в Сърбия: Официална допълнителна информация няма

Денков за обвинения в шпионаж българин в Сърбия: Официална допълнителна информация няма - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят акад. Николай Денков коментира случая със задържания български гражданин в Сърбия.

„Има определени обвинения към него, разбира се външно министерство ще се заинтересува от случая, но официална допълнителна информация няма. Ще следим случая", заяви премиерът. Припомняме, че в понеделник стана ясно, че в Западните покрайнини е арестуван 61-годишен мъж, който е "шпионирал в полза на България“.

В разпространеното съобщение на прокуратурата от град Враня се казва, че „срещу лицето е повдигнато обвинение за съмнения в извършване на шпионска дейност“. Според прокуратурата той е предавал на членове на организация от България военни тайни, които могат да доведат до вредни последствия за сигурността, отбраната и военните интереси на Сърбия“.

Денков коментира и ветото на президента Румен Радев. „Не искам да влизам в полемика. Институциите трябва да се научим да работим заедно, защото хората очакват резултати от нас. В случая това е абсолютно излишен жест, тъй като е ясно, че Народното събрание ще отхвърли това вето, тъй че въпросите защо го прави по-скоро към него ги отправяйте", заяви Денков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети