Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутат от ИТН: Ген. Атанасов от 20 години е част от статуквото, да си направи отвод за вътрешна комисия

Политика

Депутат от ИТН: Ген. Атанасов от 20 години е част от статуквото, да си направи отвод за вътрешна комисия

Депутат от ИТН: Ген. Атанасов от 20 години е част от статуквото, да си направи отвод за вътрешна комисия - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът от ИТН Иво Атанасов изрази несъгласие с кандидатурата на ген. Атанас Атанасов да оглави комисията по вътрешен ред и сигурност.

„Промяната в правилника позволи на председателят на Народното събрание и зам.-председателите да оглавяват комисия. Аз нарекох това – поправката генерал Атанасов“, обяви депутатът от ИТН. Той припомни, че длъжността зам.-председател на парламента е отговорна позиция, а с това предложение ген. Атанасов ще оглави и една от най-важните комисии. 

„Ген. Атанасов от 20 години е част от това статукво. Той беше част от Реформаторския блок, част  от правителството на Борисов и го крепеше да не падне от власт. Представителите на неговата партия му искат оставката“, допълни още Атанасов от ИТН. Той призова ген. Атанасов да си направи отвод. В отговор съпредседателят от ДБ заяви, че няма да го направи и допълни, че не се причислява към статуквото, защото никога не е бил от управляващите.   

Лидерът на ДПС Мустафа Карадаъй допълни, че хода на промяната е ясен и това се е видяло последните месеци и дни. „Промяната се изразява в това да вадим скелети и да връщаме един период преди 89-та. За мен е нормално тази комисия на милицията да бъде оглавена от г-н Атанасов“, допълни още Карадайъ.

Депутатът от ИТН не пожела да гласуват отделно номинацията за председател и заяви, че като лоялен партньор от управляващата коалиция и подчерта, че е отправил молба за отвод. „Но като не иска да се оттегли аз ще подкрепя кандидатурата“, допълни още Атанасов от ИТН.  

След гласуване предложението за Атанасов беше прието и той оглави вътрешна комисия. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ИТН
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети