Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Въпреки погрома на ДБ – последно Атанас Атанасов не подавал оставка

Политика

Въпреки погрома на ДБ – последно Атанас Атанасов не подавал оставка

Въпреки погрома на ДБ – последно Атанас Атанасов не подавал оставка - Tribune.bg
Снимка:

След като стана ясно, че „Демократична България“ понася разгромяваща загуба на изборите в неделя, в медиите се появиха заглавия, че лидерите на партиите в коалицията са подали оставки от ръководните си постове. Да, но не съвсем.

Христо Иванов подаде оставка като лидер на „Да, България“. Съпредседателите на „Зелено движение” Борислав Сандов и Владислав Панев също се оттеглят от ръководството на партията си. Единствено Атанас Атанасов се е закотвил на поста „лидер“ на ДСБ и отказва да понесе отговорността си за унизителния резултат на коалицията.

Всъщност Атанасов съобщи, че ще свика Националното събрание на ДСБ за избор на ново ръководство на партията, но това не е равнозначно на подаването на неговата оставка, заявиха за Tribune.bg хора от партията. Оставката на Атанасов щеше да даде възможност на някой от заместниците му да поеме управлението на партията, докато се избере ново ръководство, което да се опита да измъкне ДСБ от блатото.

Свикването на Националното събрание е задължение по устава на партията и изискване на закона. Според източници от ДСБ свикването на това събрание закъснява с повече от половин година, което пък поставя под въпрос легитимността изобщо на ДСБ като пълноправен политически субект.

Има ли моралното право Атанас Атанасов да остане единственият, запазил поста си в „Демократична България” след краха им на изборите?!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати