Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутат от ПП с разкрития за корупция при колегите си Петков, Василев и Лорер

Политика

Депутат от ПП с разкрития за корупция при колегите си Петков, Василев и Лорер

Депутат от ПП с разкрития за корупция при колегите си Петков, Василев и Лорер - Tribune.bg
Снимка:

„Влизайки в политиката, моята цел е борба с корупцията. Излезе информация, че бивша фирма на Деница Симеонова, водач на листата на коалицията „Продължаваме промяната - Демократична България“ във Враца, е получила държавно финансиране по един от фондовете“, заяви Георги Георгиев от ПП.

За предстоящите избори на 2 април Георгиев се противопостави на решението на коалицията да издигне отново Деница Симеонова като водач във Враца.

Сестрата на депутатка от ПП получила финансиране от Фонд, поверен на Даниел Лорер

„Оказа се, че историята има по-ранно начало. Когато идва служебното правителство през 2021 година, Деница Симеонова става началник на кабинета на министъра на финансите Асен Василев. Това е важна позиция. През това време върви процедура по кандидатстване и одобрение на бившата нейна фирма, която е на сестра ѝ. Фондът на фондовете тогава е бил под подчинението на министъра на финансите“, добави Георгиев.

„Деница е известна с това, че кръсти Кирил Петков „Просто Киро“. Второто, с което е известна, е това нейно финансиране. Водачът на листата е човек, който трябва да покаже качества. Няма как този път да застана зад нея, защото за мен, тя е символ на корупцията“, подчерта той.

„В ПП се случиха неща, с които не бях съгласен. Аз се надявах, че така ще се развият нещата, защото не виждах как ще продължа в „Промяната“. Не ми харесва театър за пред хората“, каза още Георги Георгиев.

„Сега е време за осмисляне и време за почивка“, заключи той. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп