Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутат от ПП: Вероятно пак ще предложим Станислав Тодоров за председател на КЕВР

Политика

Депутат от ПП: Вероятно пак ще предложим Станислав Тодоров за председател на КЕВР

Депутат от ПП: Вероятно пак ще предложим Станислав Тодоров за председател на КЕВР - Tribune.bg
Снимка:

"Трябва да изчакаме решението на КС да влезе в сила и да започнем процедура по избор на председател на КЕВР. Длъжни сме да изберем нов, за да не обезглавим комисията". Така депутатът от ПП Владимир Табутов коментира пред БНТ казуса с назначението на Станислав Тодоров за шеф на регулатора.

"Решенията в комисията се взимат от две комисии в тричленен състав, като председателят участва и в двете. Предполагам, че е невъзможно регулаторът да спре работа", коментира Табутов думите на Станислав Тодоров.

На въпрос кое ще бъде новото предложение на ПП, депутатът от ПП отговори: "Нямаме никакви предпоставки да предложим друга кандидатура". По повод обвиненията на опозицията и "Има такъв народ" той заяви, че ПП не са извивали ръцете на никой от коалиционните партньори относно назначението. "На 15 февруари за пръв път в комисия по енергетика влезе точка за определяне на правилата. ние не я гласувахме, защото не бяхме консолидирали становището си с коалиционните партньори - всичко дотогава е било съгласувано с тях", заяви Табутов.

Опозицията е обвинила управляващите в дирижиране и е споменала имена, които нямат общо със сегашния председател на КЕВР, каза още той. Самата опозиция, както и коалиционните партньори са имали шанс да предложат свой кандидат, но не са го направили, подчерта депутатът.

                        


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети