Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатът Мартин Харизанов участва в Европейската молитвена закуска

Политика

Депутатът Мартин Харизанов участва в Европейската молитвена закуска

Депутатът Мартин Харизанов участва в Европейската молитвена закуска - Tribune.bg

„За мен беше чест да участвам в 26-та годишна Европейска молитвена закуска, която се проведе в Европейския парламент в Брюксел. На събитието присъстваха над 500 души, представители на различни религиозни общности, като всички ние закрихме закуската с кратка обща молитва“. Това написа депутатът от ГЕРБ Мартин Харизанов, който взе участие на важното събития.  

По време на събитието проведе разговор със заместник- генералния секретар на НАТО Мирча Джоана и обсъдиха темата за сигурността в нашия регион. Харизанов е получил покана и за националната молитвена закуска на САЩ в Белия дом, която ще се проведе през февруари 2024 г.

Депутатът от ГЕРБ обсъди с Мария Каназирска посещението на директора на НАСА  и бивш сенатор на Флорида Бил Нелсън в България през 2024 г.  

Молитвената закуска се провежда по амеркански образец, където подобно събиране е традиция от 1953 г. насам. В Европа молитвените закуски се провеждат от 1998 г., а в последните години около 130 държави организират подобни мероприятия на местна почва.

За нарастващата популярност на това събитие допринася най-вече неговата философия. Основната идея е да се преодолеят различните политически и религиозни убеждения, като чрез открит диалог в контекста на мир и толерантност да се работи за по-добро бъдеще за всички.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети