Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мартин Харизанов/ГЕРБ: Комисия трябва да следи разходването на средствата за почистване на речни корита

Политика

Мартин Харизанов/ГЕРБ: Комисия трябва да следи разходването на средствата за почистване на речни корита

Мартин Харизанов/ГЕРБ: Комисия трябва да следи разходването на средствата за почистване на речни корита - Tribune.bg

„Всички сме свидетели на водния ад, който сполетя няколко области на България като най-силно беше засегнат Северозападът. Хората от областите Враца, Видин и Монтана преживяват трудни, изпълнени с несигурност дни. Мащабът на бедствието е сериозен, щетите все още се описват и се изчислява тяхната стойност, но погледите на пострадалите хора са насочени към нас с надежда за помощ. Нека не ги разочароваме и осигурим максимална и адекватна помощ за пострадалите като поемем сериозен ангажимент за превенция от наводнения и направим всичко възможно да намалим риска от тези тежки бедствия, които застрашават живота и имуществото на населението ни.“ Това заяви депутатът Мартин Харизанов от ГЕРБ-СДС от парламентарната трибуна.

Харизанов призова тази трагедия да не се политизира, а да се обърне внимание на няколко важни за превенция от наводнения дейности. "Предлагам спешно съставяне на комисия, която стриктно да следи как се изразходват средствата отпуснати за почистване на реките в населените места като регламентираме ясно фирми с каква дейност могат да извършват почистването на речните корита", обяви той и настоя да се извърши проверка на сигналите на гражданите от Берковица и Видин за масовата и незаконна сеч.

Той е категоричен, че са нужни навременни действия и мерки, както и координирана работа от всички институции, за да се гарантира на гражданите, че бедствия от този мащаб няма да се случат отново в близко бъдеще.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети