Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутати на Кирил Петков: Румен Радев открадна Коледа

Политика

Депутати на Кирил Петков: Румен Радев открадна Коледа

Депутати на Кирил Петков: Румен Радев открадна Коледа - Tribune.bg
Снимка:

„Възраждане“ към ПП: Храни куче да те лае

Депутатите на Кирил Петков, Венко Сабрутев и Искрен Митев обвиниха президента Румен Радев, че е откраднал Коледата на българите. Според групата на „Продължаваме промяната“ единствения виновен затова хората да не могат да се купят лекарства, подаръци на децата и да си платят сметките за ток и парно е именно Румен Радев.

Президентът според ПП е виновен, защото именно той е назначил служебният кабинет, той определял тяхната политика, а именно – отказа им да внесат бюджет в Народното събрание.

От ПП обявиха, че ще продължат борбата си за своите 16 точки, повишаване на доходи, пенсиите и 3% дефицит, без да вдигат данъците.

Стоян Таслаков от „Възраждане“ припомни, че най-голямата вина на Румен Радев е, че именно той е създал „Продължаваме промяната“ и обяви от трубаната: Храни куче да те лае.  

„Удобно е да се атакува служебното правителство в момент, когато то прави всичко възможно, за да минизира ефектите от кризите, които завари в страната тази година. Почти всички политически партии призоваваха служебното правителство да не внася бюджет. Много бърза трансформация след изборите и като се видя, че няма парламентарно обединение, около това Народното събрание да излъчи чрез бюджета на държавата да излъчи единна политика, много бързо се запя друга песен“, заяви служебният премиер Гълъб Донев. Той припомни, че служебното правителство ще продължи да гарантира спокойствието и сигурността на гражданите.

„Български граждани вие няма да бъдете на студено и тъмно тази зима, защото служебното правителство намали търговете за природен газ. А заварихме галопиращи цени за сделки, които нямаше как да бъдат проследени как са сключени“, припомни Донев.

Той допълни, че обвиненията, че служебното правителство не прави нищо са безпочвени и цели популизъм в момент, когато трябва да се състави мнозинство и редовно правителство, което чрез бюджета да покаже кои са политиките, които ще следва.

„Служебното правителство завари множество от кризи, които разрешава. Аз не мога да си позволя лукса от най-високата трибуна на държавата да слушам какво не е направило служебното правителство и да бъде обвинявано в неща, които трябва да реши за три месеца, за кризите, които бяха създадени преди това“, заяви Донев. 

От партия „Възраждане“ обвиниха Кирил Петков и неговото правителство в това, че милиони пенсионери са оставени под прага на бедност и не изпълниха нито едно от обещанията си.

На свой ред Корнелия Нинова обвини служебното правителство, че нарушава Конституцията и обижда българските институции, след като отказва да внесе бюджет за 2023 година. Лидерката на БСП припомни, че служебното правителство всъщност прави дългосрочни политики като подписва договори за самолети и не били намерили 20 милиона за медицински хеликоптери. Нинова припомни, че и друг път се е приемал бюджет в Народното събрание, без да има мнозинство. Тя призова колегите си от останалите парламентарни групи да седна и да изготвят документ, с необходимите точки, за да може да се приеме бюджет. „Твърдението, че между първо и второ четене на този закон не могат да правят промени не е вярно. Самият кабинет е направил предложения в Закона“, заяви Нинова и допълни, че е въпрос на разум.

Нинова се скара и на депутатите от ПП да престанат да се кичат със социалните придобивки на правителството „Петков“ за което заслугат имат единствено от БСП. „Не може само на думи да говорите за социална политика, а на практика да няма нищо“, заяви Нинова и показа, че от 10 внесени законопроекта ПП нямат нито един социален. 

Настимир Ананиев попита Корнелия Нинова защо търси подкрепа от ПП, след като гласуват за хартиената бюлетина с ГЕРБ.

Нинова припомни, че не ГЕРБ са обещавали безплатни учебници и лекарства за децата, не ГЕРБ са обещавали повишение на минималната работна заплата и други социални обещания. „Докато ви чакаме да ги входирате, ние сме ги внесли в Народното събрание“, заяви Нинова и припомни, че иначе от ПП, които толкова много искат да се внесе бюджет за следващата година, днес не блокират трибуната и не протестират, както в едни други дни.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети