Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Кирил Петков е искал да овладее Българската банка за развитие

Политика

Деница Сачева: Кирил Петков е искал да овладее Българската банка за развитие

Деница Сачева: Кирил Петков е искал да овладее Българската банка за развитие - Tribune.bg
Снимка:

„Кирил Петков се опита да овладее Българската банка за развитие още преди да стане министър. Той направи серия от нарушения“, заяви пред Нова телевиция депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

„Петков е искал да овладее ББР още преди да стане министър. Той е поискал промяна в Надзорния съвет още преди да бъде назначен. Петков е сключил договор с кантората, в която е работила Лена Бориславова. Защо е имало такъв договор и изпълнен ли е той? Защо сега се търси облигационен заем за 1 млрд. лв.? Искаме да получим отговори на тези въпроси“, заяви Сачева.

ГЕРБ: Кирил Петков е нанесъл щета от един милион на ББР

Тя подчерта, че резултатът от съзнателната политика, която е водил тандемът Петков-Бориславова е, че цялата информация за ББР е невярна. 99% от клиентите на банката са малки и средни фирми, а не 8 фирми, както се твърдеше по времето, когато Петков беше икономически министър.

Сачева отрече да има координирана атака от страна на ГЕРБ и служебния кабинет по отношение на „Продължаваме промяната“. “Няма координация, нека да гледаме фактите, а те са много сериозни“, каза тя.

Депутатът от ГЕРБ потвърди, че партията ще използва всички възможности за създаване на редовно правителство.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети