Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите изслушват външния министър заради побоя над Християн Пендиков

Политика

Депутатите изслушват външния министър заради побоя над Християн Пендиков

Депутатите изслушват външния министър заради побоя над Християн Пендиков - Tribune.bg
Снимка:

На извънредно заседание депутатите ще изслушат служебния външен министър, Николай Милков, във връзка с поредния случай на физическо посегателство над българи и български граждани в Република Северна Македония.

Вчера за пореден път тонът между двете държави се изостри. След Съвет по сигурността, президентът на РСМ Стево Пендаровски обяви, че ще предложи на правителството да въведе забрана за влизане в страната на един евродепутат от България и още няколко български граждани - политици заради действията, които предприемат срещу Македония. 

Скопие забранява на български евродепутат да влиза в страната

Депутатите ще гласуват и Законопроект за денонсиране на Споразумението за основаването на Международната инвестиционна банка и на нейния устав и на Споразумението за организацията и дейността на Международната банка за икономическо сътрудничество. Като втора точка се очаква разглеждането на второ четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за българския жестов език, а като последна точка ще бъде проведен парламентарен контрол към служебния министър на околната среда и водите Росица Благова относно премахване на 9000 тона незаконни отпадъци в град Плевен.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп