Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите на празниците: Със семействата си и в София

Политика

Депутатите на празниците: Със семействата си и в София

Депутатите на празниците: Със семействата си и в София - Tribune.bg
Снимка:

Празниците идват и масово хората се отдават на почивка и приятни емоции. Българските депутати също ще почиват – тази година обаче по-кратко от обичайното. Повечето народни представители споделиха пред БГНЕС, че останат в София, а една от причините е, по-малкото почивни дни, които си гласуваха в петък.

Депутатът от ГЕРБ Кирил Ананиев, който беше и здравен, и финансов министър, намира кратката парламентарна ваканция за справедлива.

„Аз ще си бъда в София, може да отида някъде до планината, но няма да ходя на екскурзия или почивка”, заяви Ананиев и отбеляза, че християнските традиции трябва да се спазват и затова важно да не се работи в тези дни.

Други, които имат странични професии или работят в сферата на частния бизнес, няма да почиват, защото професионалните им задължения не го позволяват.

„На работа съм. Работя в телевизия, зрителите си гледат телевизия независимо от празниците. Няма почивка. Представяте ли си как затварят телевизиите. В частния бизнес нещата стоят по различен начин“, каза Тошко Йорданов от „Има такъв народ”.

„Оставам само в България, защото тези празници са семейни. Тази година беше толкова тежка с три избора, че жена ми все се оплаква, че не може да ми види очите, ето сега ще има тази възможност“, пошегува се Александър Симов от БСП.

„Оставам в София“, сподели и депутатът от „Демократична България” и музикант Васил Гюров.

Петъчният дебат за продължителността на коледно-новогодишната ваканция раздели част от депутатите.

„Тези почивни дни важат за всички, същото важи и за работните дни. Българските депутати не са свещени крави с повече права, но това не означава, че когато всички в държавата работят, депутатите да се размотават”, коментира председателят на ПГ на ИТН.

Част от депутатите поискаха намаляване на ваканцията, за да се избегнат излишните спорове, които ще отблъснат гражданите.

„В рамките на предишното правителство отменихме лятната ваканция. През тази лятна ваканция парламентът не прие абсолютно нищо, занимавахме се с едни безкрайни изслушвания. Това беше моята мотивация за съкращаване на ваканцията”, сподели Александър Симов от левицата.

„Парламентът не е създал комисиите си. Дори да заседаваме нямаме нито комисии нито дневен ред“, изрази мнение Цончо Ганев от „Възраждане”.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети