Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите прекратиха пълномощията на Лиляна Павлова, тя става вицепрезидент на ЕИБ

Политика

Депутатите прекратиха пълномощията на Лиляна Павлова, тя става вицепрезидент на ЕИБ

Депутатите прекратиха пълномощията на Лиляна Павлова, тя става вицепрезидент на ЕИБ - Tribune.bg
Снимка:

Парламентът гласува оставката Лиляна Павлова като депутат. Тя е подала заявлението си за прекратяване на пълномощията ѝ още на 16 октомври.

Както се знае още от 5 юни, правителството я номинира за вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка /ЕИБ/. Процедурата е дълга и е изисквала одобрение от останалите членки.

Това вече е факт и Лиляна Павлова трябва да заеме поста от началото на ноември.

„От днес започва нов етап в професионалното ми развитие, в който ми предстои да поема нови предизвикателства и отговорности в полза на българските и европейските граждани, институции и бизнес. Като вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка от 1 ноември ще работя за устойчиво развитие, създаване на растеж и работни места, насърчаване на равенствата и подобряване живота на хората в България и цяла Европа, което и до сега беше основният ми приоритет в над десетгодишното ми активно участие в политическия живот на България“, написа Павлова в социалните мрежи.

Една от основните ѝ сфери на дейност ще бъде Кохезионната политика, като сред приоритетите ѝ ще е осигуряване на достъп до европейската солидарност чрез инструментите на ЕИБ за всички райони на съюза.

„Благодаря на премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов за гласуваното доверие при номинацията ми за този пост. Уважаеми българи, скъпи колеги народни представители и членове на Министерски съвет, бих искала да Ви благодаря искрено, за подкрепата и мотивацията, които получавах от Вас през всички тези години! Благодаря за уважението, което взаимно показахме и отстоявахме. Убедена съм, че общите ни усилия, където и да се намираме, ще са в полза на просперитета на България и Европа, в полза на равенството, свободата и демокрацията“, написа Павлова. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп