Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще подкрепи редовен кабинет

Политика

Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще подкрепи редовен кабинет

Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще подкрепи редовен кабинет - Tribune.bg
Снимка:

„Въпреки всички компромиси, които направи, парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще подкрепи този кабинет в името на стабилността и на развитието на държавата. ... Направихме прекалено компромиси. Не помня в историята някой да се е отказал от своя мандат, за да даде шанс на следващ такъв, само и само да има редовно избрано правителство“. Това заяви пред БНР Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Тя припомни, че участието им в това правителство с втория мандат е само с кандидата за ротационен премиер Мария Габриел.

По думите ѝ, нивото на политическия разговор, който се чува от изнесените от Радостин Василев записи на заседание на Националния съвет на ПП, трябва спешно да бъде променено: „В този смисъл е и Декларацията от петък на премиерите Денков и Габриел по отношение на администрацията и нейната работа. Те да са гаранти за това, че няма да бъде уволнявана администрацията, няма да се провеждат политически чистки и всичко, което в този разговор стана публично известно“.

Атанасова подчерта, че от ГЕРБ нямат планове да прекратят общото управление с ПП-ДБ след местните избори. „Доверието между нас тепърва започва да се гради. ГЕРБ-СДС се държи значително по-коректно, защото, когато ние имаме критика, я казваме ясно, заявяваме своята позиция и я отстояваме. Не участваме в задкулисни договорки. ... Ако някой трябва да очаква доверие помежду ни, това ще сме ние".   

Десислава Атанасова коментира и поискания от главния прокурор имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като подчерта, че гласуването по тази тема не е била част от преговорите за кабинет: „Г-н Борисов в последните 12 години няма имунитет. Разсъжденията, че в момента може да бъде притискан, са нелепи. ... Свързвам обявяването на искане за сваляне на депутатски имунитет с факта, че съдебната реформа е в ход и не може да бъде спряна“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети