Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Не сме предлагали намаляване на присъдата на дрогирани шофьори

Политика

Десислава Атанасова: Не сме предлагали намаляване на присъдата на дрогирани шофьори

Десислава Атанасова: Не сме предлагали намаляване на присъдата на дрогирани шофьори - Tribune.bg
Снимка:

При Нинова има сериозен рецидив за казани неистини, посочи депутатът от ГЕРБ

„Струва ми се, че при г-жа Нинова вече има сериозен рецидив за казани неистини“. С тези думи депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова коментира твърдението на лидера на „БСП за България“, че управляващите са предложили закон, с който се намалява присъдата на дрогирани шофьори. Нинова твърди и че БСП са единствените, които не са подкрепили текстовете.

Атанасова обори твърдението на лидера на БСП, че Лъчезар Иванов е искал намаляване на наказанията за шофиране след употреба на алкохол или наркотици.  Тя показа промените в НК и стенограмата от заседание на парламентарната комисия. От тях става ясно, че никъде не се говори за намаляване на наказанието.

„Нося ви закона, който не е с един вносител – подписали са го всички колеги–членове на здравната комисия. Този закон е за допълнение на Наказателния кодекс“, обясни Атанасова.

„Има една единствена промяна на член, касаещ употребата на алкохол и наркотични вещества и причиняване на ПТП. Предложението на всички тези колеги е след думата „наркотични вещества и аналози и алкохол“ да се добави „установени по надлежния ред“. Тоест с кръвни тестове, защото многократно е поставян въпросът, че полевите тестове при спиране на което и да е МПС и проверки не установяват в пълнота и съответно дейците не могат да си понесат наказанията. Никъде не се говори за намаляване на наказанието“, посочи Атанасова.

Поправката е била подкрепена от проф. Георги Михайлов от БСП.

„Тук няма дума за намаляване на каквито и да е наказания“, подчерта тя.

Междувременно от ГЕРБ вече обсъждат спешни промени в Наказателния кодекс.  Утре ПГ на ГЕРБ ще предложи увеличаване на санкциите за водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици.

„Сега е от 1 до 6 години, ние предлагаме да е от 2 до 8 г. Обмисляме още една мярка - за всички установени извършители на подобни престъпления, които вече са осъдени - да изтърпяват част от наказанието си в психиатрична болница в затвора. Имаме уверението на министър Кирилов, че може да се организира - ако има съгласие, може да се мисли за реформа към затвора да се създаде психиатрична болница, за да може зависимите да се лекуват“, коментира Атанасова.

На въпрос защо от ГЕРБ не са се регистрирали за изслушването на премиера Бойко Борисов в НС, тя уточни, че това не е бойкот.

„Смятаме, че всеки ден премиерът и щабът отговарят на всякакви въпроси. Не беше нужно от цялата страна да пътуват депутати.  Решението ни е да се събираме при законодателни инициативи, а изслушването на премиера не е това“, заяви депутатът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати