Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Правителството няма единодействие спрямо случващото се в Украйна

Политика

Десислава Атанасова: Правителството няма единодействие спрямо случващото се в Украйна

Десислава Атанасова: Правителството няма единодействие спрямо случващото се в Украйна - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ първа предложи декларация, която да осъди военните действия на Русия, припомни тя

„ГЕРБ има твърде много забележки към управляващите относно бюджета и реакцията спрямо събитията в Украйна. Забележки по повод поведението на управляващите и заради липсата на единство от тяхна страна. ГЕРБ първа предложи декларация, която да осъди военните действия в Украйна. В коалицията партиите са идеологически тотално различни, обединява ги единствено разпределението на властта. Изпитах срам как две партии в държава член на НАТО и на ЕС се държат по подобен начин – „Възраждане“ и БСП".  Това заяви пред БНР председателят на ПГ на ГЕРБ - Десислава Атанасова.

Тя коментира и гръцката газова връзка.

„В детайли сме обяснили всичко за този проект. Няма умишлено забавяне, а за задълбочаване с обжалване на процедура. По-важният въпрос е защо почти година няма развитие.“, попитата Атанасова и допълни:

„Ако ГЕРБ управляваше до края на декември 2021 година, този проект щеше да бъде готов. Въпросът трябва да бъде насочен към служебните правителства на Румен Радев и към редовното правителство.“

Десислава Атанасова е категорична, че правителството има разминавания по темата с Украйна, като визира изказванията на министъра на отбраната Стефан Янев.

„Правителството няма единодействие спрямо случващото се в Украйна. Министърът на отбраната има различен прочит на ситуацията. Министърът на вътрешните работи пази Паметника на съветската армия денонощно. Зад декларацията стана ясно, че и управляващото мнозинство няма единна позиция.“, обясни тя.

„Вчера руските медии цитираха президента Румен Радев в контекста на това, че е признал, че Русия ще победи във войната. Не мисля, че изглеждаме добре нито в страната си, нито навън. По-плашещото е, че единствено ГЕРБ е реактивна, не управляващите“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.  

Тя е категорична, че бюджетът е объркан и е: „бюджет на тримесечието и не отговаря на актуалната обстановка, освен това е по-инфлационен“.

„Щеше да е правилно бюджетът да бъде спрян предвид ситуацията в Украйна и да се осмисли.“, допълни още Атанасова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети